A 2021/2022-es bajnoki szezonban is a Szolnoki Olajbányászban játszik Roko Badzim. A horvát bedobó az ezüstérmes csapat egyik vezére volt, 14,2 pontos átlaga (a rájátszásra ezt 14,8 pontra tornázta föl) és 3,2 gólpassza kulcsemberré tette a még mindig csak 23 esztendős játékost. A magyar mezőny egyik legjobb triplázójaként (a 45 százalékos találati pontosság kiemelkedőnek számít), valamint küzdőszelleméért gyorsan a szurkolók kedvence lett.

– Örömmel tájékoztatom szurkolóinkat, hogy Roko Badzim a Szolnoki Olajbányászt választotta és jövőre is a csapatunkat erősíti – mondta az Olajofficial.hu-nak Csősz Tamás, a klub ügyvezető igazgatója. – A klub számára stratégiailag is nagyon fontos, hogy egy ilyen fiatal, tehetséges és mentálisan erős játékos a keretünket erősíti. A feltörekvő utánpótláskorú játékosaink számára példát mutat, hiszen közelről megtapasztalhatják, hogy a munka mellet való elkötelezettséggel és elszántsággal 23 éves korukra ilyen kiemelkedő teljesítményre lehetnek ők is képesek.

– Szeretem a városotokat, szeretem ezt a klubot, a szakmai munka kiváló, ennél jobb helyet jelenleg nem tudok elképzelni a karrierem szempontjából – mondta Roko. Szóval boldog vagyok, hogy visszatérhetek, ebben a döntésben persze a csapattársak jelenléte is sokat segített. A szurkolóknak szerintem idén már üzentem a játékommal, de azért két szó van még a tarsolyomban: HAJRÁ OLAJ!

Badzim Marjan Cakarun és Bojan Subotic után a harmadik légiós, akit meg tud tartani az Olajbányász, azaz a gárda kulcsemberei is ragaszkodnak a piros-fekete színekhez. Hosszabbított a klubbal Pongó Máté, Rudner Gábor, valamint Gilszki Erik is, s továbbra is az Olajbányász játékosa lesz Pallai Tamás, illetve Samuel Taiwo. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szakmai munkát továbbra is a Gasper Potocnik – Szarvas Gábor edzőpáros irányítja majd, akkor jól látható: a sikeres és a közönség által nagyon kedvelt csapat jelentős része együtt marad a következő évadra is.