Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Szolnoki Olajbányász egy emlékezetes, ötmeccses bajnoki döntőben alulmaradt a Falco KC Szombathellyel szemben. A Falco KC Szombathelynek ezúton is gratulálunk a bajnoki aranyéremhez!

A mérkőzés után a szombathelyiek vezetőedzője, Gasper Okorn közvetlenül a háló levágását követően a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon mutogatott és verbálisan provokálta a szolnoki szurkolókat (többször kiabálta feléjük, hogy f*ck you), majd a pályáról való levonulása közben provokáló mozdulatokkal hergelte tovább a hazai közönséget hálóval a kezében.

A helyszínen készült videófelvétel alapján kijelenthető, hogy az edző szurkolók felé irányuló, hergelő mutogatásának következményeként kellett a rendőrségnek bevonulni csarnokba, így biztosítva a közönség és a vendégjátékosok biztonságát a pattanásig feszült pillanatban.

A Falco KC alkalmazásában álló, vezető pozíciót betöltő hivatalos személy ezen sportszerűtlen magatartása megengedhetetlen a kosárlabdapályán, az edző viselkedését klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Azt gondoljuk, hogy ez az edzői cselekedet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Etikai Kódexében foglaltakkal ellentétes, továbbá a fegyelmi szabályzat sportszerűtlen magatartásra vonatkozó tényállását is megvalósítja, ezért a megfelelő lépéseket megtesszük az MKOSZ felé.

Abban az esetben, ha ezen cselekedet következményeként klubunkat szankciók érik, elvárjuk, hogy a Falco KC kárainkat megtérítse.

 

Szolnoki Olajbányász