A négy negyeddöntőből kettő már eldőlt, a Falco a Körmendet ütötte ki 3-0-ás összesítéssel, s a Szeged is hasonló arányban bizonyult jobbnak a Pakssal szemben. A két győztes éppen egymás ellen találkozik majd a jövőhét szombaton kezdődő elődöntőben. Nem ért még végez viszont az Olajbányász és a Sopron, valamint a Debrecen és az Alba párharca. Utóbbiban az Alba vezet 2-1-re, hazai pályán akár le is zárhatják a párharcot Vojvodáék. A lezárás az Olajbányász előtt is adott, igaz, ehhez Sopronban kell legyőzni Milos Boriszovékat.

Jó hír, hogy visszatalált a szezonban látott védekezéséhez az Olajbányász, amivel nem is tudott mit kezdeni a pénteki harmadik meccsen a vendég Sopron, így pedig a mieink várhatják 2-1-es előnnyel a hétfői negyedik derbit. A kedden Sopronban még felettébb mozgékony kék-fehérek ezúttal már láthatóan fáradtabban is mozogtak a mérkőzés második felében, persze ebben nagy szerepe van Kovács Péterék elsőrangú védekezésének.

A pénteki találkozón a negyedik negyed igencsak paprikásra sikeredett, előbb az ellenfél edzője vesztette el a fejét egy külső szemlélő által igazából nem is különösebben érdekes szituációban. A soproniak centere, Padgett egy nála jóval alacsonyabb védővel találkozott egy indításnál a szolnoki palánk alatt, rosszul oldotta meg a helyzetet, kimaradt a dobás. Ebből csinált a vendégek mestere olyan cirkuszt, amiért kétszer is kijárt neki a technikai figyelmeztetés, ami ugyebár kiállítást von maga után.

Nem sokkal később Jogela a második sportszerűtlenjével “kiharcolta” magának a kiállítást, így ő is hamarabb zuhanyozhatott, mint társai. A megfogyatkozott Sopronnak pedig már egyáltalán nem maradt esélye, bár a játék addigi alakulását figyelve, velük sem nyertek volna azon az estén.

Sopronban most más meccs kezdődik hétfőn 16 órától, ezúttal a hazaiak számára nagy a tét, a vereség ugyanis a további küzdelmektől való búcsút jelenti számukra. Ha a Szolnok a pénteken látotthoz hasonló védekezést tud mutatni, akkor már hétfőn lezárul a párharc, ellenkező esetben viszont jöhet az ötödik meccs. Amihez mi annyira nem is ragaszkodnánk.

A hétfőn 16 órakor kezdődő meccset az M4-es csatorna élőben közvetíti. A játékvezetői hármast Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs és Török Róbert alkotja.