A négy negyeddöntőből három esetében úgy tűnik, meglehetősen gyorsan lezárják a csapatok a párharcokat. Az Alba Fehérvár pályahátrányból vezet 2-0-ra a Debrecennel szemben, a Szeged a jelek szerint a vártnál sokkal könnyebben ütheti ki a Paksot, míg a Falco sem hagyott eddig esélyt a Körmendnek. Abban a csatában viszont, ami papírforma szerint a legkönnyebbnek ígérkezett, egyenlő az állás. Ez pedig a listavezető Szolnoki Olajbányász és a Sopron KC párharca.

Meglehetősen határozottan jelezte a Sopron KC kedden, hogy ők még nem szeretnék befejezni a negyeddöntőt. A két gárda idei negyedik összecsapásán először tudtak győzni Milos Boriszovék, s most először mondhatjuk azt, hogy az egész mérkőzést ők uralták. Az Olajbányász elsősorban a védekezésében mondott ezen az estén csődöt, abban a játékelemben, melyben az egész bajnokságban eddig a legjobbak voltak!

Nem véletlenül fogalmazott úgy a mérkőzés után Gasper Potocnik, hogy „az egész szezonban a védekezésünk volt a legnagyobb fegyverünk, de ha így folytatjuk, nem lesz esélyünk a továbbiakban.” Tűnhet ez a mondat erősnek, de a Sopron felkészült csapat, s ha nem tud visszatérni saját útjára a Szolnok, akkor bizony borulhat a papírforma. Gasper Potocnik egyébként nem csupán udvariasságból mondta még a rájátszás előtt, hogy a Sopron ellen rendkívül nehéz játszani, láthatjuk, az edzőváltással sikerült rendezni a sorokat az SKC-nél.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron görög mestere a siker mellett a jó védekezésnek, na meg Jonathan Elmore elképesztő dobóformájának is örülhetett kedden. A pénteki találkozón nagyon fontos lesz a védekezés, aki meg tudja állítani a másik fél nehéztüzéreit, az hagyhatja el győztesen a pályán.

Egy dologról mindenképpen szólnunk kell, ezek pedig az eladott labdák. A két meccsen összesen 35-ször adták el Warnerék a játékszert, a keddi meccsen a 17-ből ráadásul 11-szer nem is az ellenfél szerezte meg, szimplán rosszul passzolt, vagy technikai hibát vétett az adott játékos. Ezen mindenképpen pozitív irányban kell változtatni, mivel a Sopron remekül használja ki az ellenfél hibáit, villámgyorsan indulnak belőle, ez láthatóan tudatos játékelem náluk.

A rájátszás más műfaj, messzemenő következtetéseket fölösleges levonni, mivel itt csak egy dolog számít: ki nyeri meg előbb a három meccset. Most 1-1 az állás, s a Tiszaligetben, hazai pályán mutathatja meg az Olajbányász: kisiklás volt csupán a soproni játék.

A harmadik negyeddöntőnk április 23-án pénteken 18 órától kezdődik, élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni. A játékvezető hármast Papp Péter, Tőzsér Dénes, valamint Pozsonyi László alkotja.

(Fotó: hunbasket.hu)