A negyeddöntők sora tulajdonképpen két nem várt eredményt hozott. A Paks szegedi veresége talán nem is annyira meglepetés, hiszen mégiscsak a Szeged volt a harmadik, de a zakó mérete az annál inkább. A Falco behúzta az elsőt simán a Körmend ellen, viszont a DEAC veresége a bajnokságban sokat botladozó Alba ellenében bizony vaskos meglepetés volt. Főleg úgy, hogy Moodyéknak tulajdonképpen egyetlen percig sem volt esélyük Vojvodáék ellen, akik el is lopták a pályaelőnyt. Ez utóbbi azért is érdekes számunkra, mivel ennek a párharcnak a győztese vár az Olaj-Sopron győztesére.

De térjünk is rá az Olajbányász szerdai győzelmére, mely bizony egyáltalán nem volt könnyű. A Sopron remekül tartotta magát, látszott, hogy bőségesen volt idejük készülni a kupázó szolnokiakra. A Boriszov – Jogela kettős különösen az első félidőben okozott komoly fejfájást Cakarunéknak, akik bizony nem remekeltek védekezésben. Sőt, mondhatni, pocsékul vigyázták a saját palánkot, az 52 kapott pont ezt tökéletesen igazolja is.

A második húsz percben már csak 29-ig jutott a Sopron, azaz Gasper Potocnik rendet tudott tenni a nagyszünetben. De nem csupán ezért tudott nyerni az Olajbányász, a húsz percnyi kritizálható védekezés mellett érdemes megemlíteni néhány játékos jó teljesítményét. Kezdjük mindjárt Roko Badzimmal, aki ismét igazolta: a magyar bajnokság talán legjobb triplázója. Méltó társa volt a tavalyi horvátországi csapattársa, Shane Gibson, aki kiválóan mutatkozott be a bajnokságban, 19/12 pontja több mint biztató. Marjan Cakarun hozta a maga megszokott, elveszett labdát nem ismerő játékát, 14 pontja önmagáért beszél. Bojan Subotic ezúttal nem a pontszerzésben jeleskedett, hanem a lepattanózásban (9) és a gólpasszokban (4).

Érdemes rajtuk kívül megemlítenünk az ismét formába lendülő Pongó Mátét, hét gólpassza minimum 14 pontot hozott a konyhára. Rajta kívül remekül szállt be a játékba Zsíros Péter is, s nem csupán a két triplája miatt, hanem azért is, mert remekül védekezett, fontos támadólepattanókat szerzett. Kovács Péter csapatkapitány pedig lényegében kivette a játékból a soproniak irányítóját, Jonathan Elmore-t, emellett öt gólpasszt is kiosztott társainak.

Összefoglalóan elmondhatjuk, csapatként győzött ismét az Olaj. A kispadról érkező negyven pont pedig azt mutatja, jobban tudott építeni Gasper Potocnik ezen a meccsen a kispadon ülőkre, mint görög kollégája. Nem is kellett senkit csapágyasra játszani, ami egy hosszúnak ígérkező sorozatterhelésnél különösen fontos. A záró negyedben kijött az erőbeli fölény, s ennek nagy szerepe lehet Sopronban is. Milos Boriszovék nagyon készülnek arra, hogy minél tovább nyújtsák a párharcot, nem titkoltan győzelemre készülnek. Ahogyan amúgy az Olajbányász is, s ebből ismét kikerekedhet egy izgalmas, jó kis meccs. Mi persze szolnoki sikert várunk, jó lenne mint hamarabb lezárni a párharcot.

A negyeddöntő második mérkőzését április 20-án kedden 18 órától rendezik Sopronban a Novomatic Arénában. A játékvezetői hármast Györffy Pál, Nagy Viktor és Kovács Nimród alkotja.