Unalomig említhetjük, de tényleg igaz: szerdán egy újabb nehéz meccs vár az Olajbányászra az alapszakasz megnyerése felé vezető úton. Kovács Péterék ezúttal a bajnokságban az elvárások alatt teljesítő Körmend otthonába látogatnak, ahhoz a csapathoz (Gasper Potocnik első magyarországi klubjához), mely a közelmúltban edzőváltáson esett át. Matthias Zoellner, majd utódja, Zita Mravljak is lemondott, utóbbi helyére visszatért a ciprusi görög, Antonis Constantinides. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, jóval harcosabb, összeszedettebb lett vele a Körmend, ennek jeleit a legutóbbi bajnokijukon a Falco ellen már láthattuk is. Itt a végjátékig esélyük volt a győzelemre, de a végén győzőtt a nagyobb tudás.

A Körmend új edzője nyíltan bevallotta, hogy már a rájátszásra, valamint a kupára készülnek, akkorra szeretné a saját arculatára formálni a vasi piros-feketéket. A jelenleg hetedik helyen álló hazaiaknak nem sok esélyük van feljebb lépni, az már biztosnak tűnik, hogy vagy az Olajbányásszal, vagy a Falco KC-val (attól függően, ki végez a második helyen) kezdik meg a negyeddöntőket, ráadásul pályahátrányból.

A Körmend elleni piros-fekete rangadók jobbára tipikus tippmixgyilkos meccsek, ahol bármelyik fél nyerhet. Kétségtelen, hogy a szerdai találkozónak mindkét csapatnak van tétje. Az Olaj az alapszakasz elsőségéért hajt, míg a Körmend, ha mindhárom hátralévő meccsét megnyeri, még hatodik is lehet.

Az biztos, hogy a Sopron ellen hullámzó volt Suboticék teljesítménye, ennél mindenképpen fegyelmezettebb teljesítményre lesz szükség szerdán. Szolnokon a keretben különösebb változás nincs, Pallai már ott van a többiek között, míg Gibson egyelőre nem játszhat.

A 18 órakor kezdődő bajnokin Kapitány Gellért, Praksch Péter, valamint Ádám József fújja majd a sípot. Aki élőképpel szeretné követni a találkozót, az a MindigTV GO felületén teheti meg.