Vasárnap elhagyhatja a hatósági karantént a Szolnoki Olajbányász csapata. Mint ismert, a Paks elleni idegenbeli mérkőzés után produkált pozitív koronavírus-tesztet a gárda két tagja.

– Az eredmény után valamennyi játékoson és stábtagon elvégezték a PCR-tesztet a szakemberek, ami további tíz játékosunk esetében ugyancsak pozitív eredményt hozott, így a teljes keret karanténba kényszerült – mondta az Olajofficial.hu-nak Csősz Tamás ügyvezető igazgató.

A csapat a kényszerpihenő alatt sem maradt magára, a klub egészséges munkatársai segítettek mindenben, így házhoz vitték az ebédet, bevásároltak, valamint a szükséges vitaminokat, orvosságot is eljuttatták a játékosoknak, edzőknek, ha éppen arra volt szükség.

Az ilyenkor előírt határidő letelte után a kényszerintézkedést most feloldották, ami azt jelenti, hogy játékosaink és edzőink ismét szabadon mozoghatnak.

– Elsőként nagyon fontos, hogy a vírus senkit nem döntött le a lábáról, enyhébb tünetekkel vészelte át mindenki ezt az időszakot. Most a legfontosabb számunkra a játékosaink egészsége, ezért a héten újabb PCR-tesztet végeztetünk mindenkin. Ezt követően vérvétel, illetve alapos egészségügyi kivizsgálás, közte szigorú kardiológiai vizsgálat vár a kerettagokra.

Ha megfelelők lesznek az eredmények, akkor a folyamatos orvosi konzultáció mellett fokozatosan elkezdhetik az edzésmunkát a játékosaink.

– Mint említettem, most az egészség a legfontosabb! Ennek fényében egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor lesz a csapat következő bajnokija, de valamennyiünknek az a célja, hogy a lehető leghamarabb ismét a pályán láthassák az Olajbányászt szurkolóink – tette hozzá az ügyvezető. – Természetesen amint lesz pontosabb információnk, azonnal értesítjük a közvéleményt.