Paksi Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász 66-63 (16-21, 12-12, 19-17, 19-13)
Paks, vezette: Kapitány, Praks, Tóth

ASE: Capers 14/3, Valerio-Bodon 2, Shepard 10, Jackson 10, Lóránt 18/6. Csere: Baker 4/3, Eilingsfeld 3, Pupp, Kiss 3/3, Kovács 2. Edző: Dzunics Braniszláv

SZOLNOK: Warner 12, Kovács 9, Rudner 5/3, Subotic 10, Cakarun 10, Csere: Pongó 4, Taiwo, Zsíros 3/3, Juhos 7/3, Frank 3/3. Edző: Gasper Potocnik

Szinte kísértetiesen hasonlított az első negyed a szeptemberi paksi tornán látotthoz. Akkor is az Olajbányász kezdett jobban, s végig vezetve ötpontos előnnyel vonultak az első pihenőre. Pedig nem lehetett ott kisebb sérülése miatt a pályán Roko Badzim, aki az egyik legbiztosabb kezű dobója a Tisza-partiaknak.

Ám a Warner vezette szolnokiak pontosabban kosárlabdáztak, a hazaiak nem tudtak élni kedvenc fegyverükkel, a gyorsindítással.

A második negyed elején kicsit magára talált az ASE, Lóránt kosaraival egyetlen pontra zárkóztak. Sokat hibáztak ekkor a vendégek, üres dobóhelyzetek maradtak ki szolnoki oldalon. A negyed második felére megtört a paksi lendület, ismét jól zárt az Olajbányász védelme, így előbb pillanatokon belül visszaállt az ötpontos különbség, majd Pongó dudaszós hármasával úgy vonulhatott az öltözőbe a piros-fekete legénység, hogy nyolccal vezetnek. Legalábbis ezt hittük. A játékvezetők visszaellenőrizték a triplát, s végül úgy döntöttek, időn túl esett. Így maradd a 28-33-as szolnoki előny a nagyszünetre.

A harmadik negyed előtt az volt a nagy kérdés, hogy az elmúlt meccseken rendre a fordulás után érkező szolnoki hullámvölgy mennyire lesz mély, vagy egyáltalán lesz-e. Nos, érkezett az a bizonyos megtorpanás, négy percig egyetlen kosarat dobott csak az Olajbányász Kovács Péter révén. Szerencsére a hazaiak sem jeleskedtek a pontszerzésben, arra viszont ez elég volt, hogy Lóránt büntetőjével egyetlen pontra felzárkózzanak (34-35).

Gasper Potocnik hármas cseréje többet ért, mint egy időkérés, Rudner, Juhos és Kovács Péter révén negyven másodperc alatt hat pontot dobott a Szolnok, amivel viszont időkérésre késztették Dzunics mestert.

A Juhos triplájával már tíz ponttal vezető vendégek (36-46) érthetetlenül kapkodni kezdtek, s lehetőséget adtak a Paksnak a felzárkózásra. Ez sikerült is egy dudaszós zsákolással (47-50).

Az utolsó negyed öt gyors paksi ponttal kezdődött, s hosszú idő után átvették a vezetést Lóránték (52-50). Küzdött, hajtott a Szolnok becsülettel, nem ismertek elveszett labdát, s a védekezéssel nem is volt gond. Annál inkább azzal, hogy nem akadt percekig olyan ember, aki a pontszerzésben átvette volna a vezérszerepet. Négy perccel a vége előtt 58-57-es hazai vezetésnél a szolnoki triplakísérlet kimaradt, Shepard zsákolása viszont nem, így Gasper Potocnik magához hívta csapatát egy kis eligazításra. Ekkorra már Rudner Gábor kipontozódott.

Sajnos továbbra sem ment a mieinknek, minden kimaradt, míg Shepard vezetésével a házigazda öt ponttal ellépett másfél perccel a lefújás előtt. Cakarun egy lendületes duplával még reményt adott, sőt, a paksi támadást is kivédekeztük, ám egy támadóhiba elvette az egyenlítés lehetőségét. Nyert a végjátékban pontosabb Paks. A következő fordulóban ismét egy rangadó vár az Olajbányászra, a Falco gárdája érkezik a Tiszaligetbe.