Elkezdte a felkészülést a remélhetőleg októberben induló bajnokságra a Szolnoki Olajbányász. Mint azt Csősz Tamástól, a klub ügyvezető igazgatójától megtudtuk, már az első koronavírus-teszten is átesett mindenki.

– Gondosan meg kellett terveznünk külföldi játékosaink érkezését, hiszen úgy akartuk elkezdeni a felkészülést, hogy már legyen egy tesztünk tőlük is – mondta. – Komolyan vettük a feladatunkat, s olyan tesztet végeztettünk el, mely a vérvétel és a torokból vett mintavétel után biztos eredményt ad.

Két hétig a munka mellett a csapatépítésre is kiemelten odafigyelnek az Olajbányásznál, például mindig közösen ebédelnek a játékosok.

– Úgy döntöttünk, az első két hétben közösen az Evezős Csárdában ebédel a csapat, jó, ha az első napokban már mélyülnek az emberi kapcsolatok is. Ezeken az ebédeken már velünk van Pór Péter szakmai igazgatónk és Pallai Tamás játékosunk is, mindketten a válogatottaknál töltötték az elmúlt napokat – tette hozzá az ügyvezető.

Dancz János, az Evezős Csárda tulajdonosa szerint emberileg biztosan remek csapat formálódik a Tisza partján.

– Már több mint tíz éve támogatom az Olajbányászt azzal, hogy egy-egy játékosnak biztosítom az étkezését – mondta a vendéglős. – Most az egész csapat itt van nálunk egy ideig, örömmel vállaltuk, hogy a kezdeti időszakban mi is segítjük ezzel a csapatépítést. Remek srácokat ismertünk meg bennük, remélem a pályán is összetartó társaság lesz belőlük.

Az Olajbányász keretéből egy légiós hiányzik, Marjan Cakarun, Roko Badzim és Angelo Warner mellé egy négyes posztos játékost keres a szakvezetés. Az Olajbányásznál új ember még Pongó Máté és Zsíros Péter. A maradó Kovács Péter és Juhos Levente mellett a fiatalokkal, Pallai Tamással, Rudner Gáborral, Samuel Taiwoval, Frank Áronnal, Csák Bencével és Gilszki Erikkel kezdte a munkát Gasper Potocnik és Szarvas Gábor.