A bajnokság első felében bizony nagy pofont kapott csapatunk a bányászvárosban, az oroszlányi oroszlánok nagyon sima győzelmet arattak. A vendégek azóta is remek szezont futnak, friss feljutóként nem a bennmaradásról beszélgethetnek meccsek előtt, hanem bizony a rájátszásra is reális eséllyel pályáznak.Stabil, jó kosárlabdát játszanak, két amerikaijuknak köszönhetően különösen az átmeneti játékokban erősek. Bárhol képesek a meglepetésre, így aztán hiába a hazai pálya, csak koncentrált, jó játékkal tudja legyőzni őket az Olajbányász.

Szolnoki oldalon úgy tűnik, sikerül kilábalni a betegségekkel és sérülésekkel tarkított időszakból. Persze azért a Kecskemét elleni edzőmeccsen Jones korai sérülésével és kiválásával lényegében három kulcsemberét is nélkülözte Gasper Potocnik, de szombaton jó eséllyel ők tudják vállalni a játékot.

Az egyik legfontosabb Darwin Davisnek, az irányítónak a visszatérése lenne, az amerikai karmesterrel egészen más a szolnoki csapatjáték. Hiba lenne, ha csak a vendégek két kisemberére figyelnének Kovács Péterék, ugyanis a palánkok alatt is jó légiósok állnak az OSE rendelkezésére.

A kiváló hangulat gyakorlatilag minden oroszlányi fellépéskor garantált, remek szurkolótáboruk minden bizonnyal a Tiszaligetbe is ellátogat.

A találkozó március 7-én szombaton 18 órától kezdődik, a játékvezetői hármast Tőzsér Dénes, Söjtöry Tamás és Nagy Viktor alkotja.