Nehéz mérkőzésre számíthatott az Olajbányász Kaposváron, különösen annak fényében, hogy az elmúlt hetekben bizony gödörbe került a szolnoki gárda, ráadásul első számú, s lényegében egyetlen igazi irányítójára, Darwin Davis-re betegség miatt továbbra sem számíthattak. Ennek ellenére jobban kezdtek Kovács Péterék, s Price, Krstic, valamint Cakarun vezérletével jobbára a piros-feketék vezettek az első negyedben. Ugyanakkor a hazaiak szigorítani tudtak védekezésükön, s 17-17-es állásnál vonulhattak a csapatok az első szünetre.

A folytatásban Jones állt a szolnoki játék élére, s mind a saját palánk, mind pedig a vendégek gyűrűje alatt remekül teljesített a szlovák-amerikai bedobó. Örömteli, hogy szolnoki oldalon a fiatalok is hozzá tudtak tenni a játékhoz, ennek is köszönhetően a negyed második felében ritmust váltva az addig látottakhoz képest tekintélyesnek mondható előnyt szereztek (31-41).

Azonban elegendő volt néhány figyelmetlenség, s a hazaiak Davis remeklésének köszönhetően a nagyszünetre ismét szorossá tudták tenni az állást (41-45).

Beragadt a nagyszünet után a Kaposvár, vagy mondhatjuk úgy is, hogy remek rajtot vett Jones vezérletével a vendég együttes. A hazaiak nyolc szolnoki pont után találtak be először a harmadik negyedben, így tíz pont fölé tudta növelni előnyét a Szolnok. Ezt sokáig tartották is a felettébb agilis Jones vezérletével küzdő szolnokiak, Dramicsanyinék nem tudtak mit kezdeni Cakarunnal, a másik oldalon pedig nem tudtak betalálni (45-58).

A negyed második felében hullámvölgybe került a Szolnok, s a Kaposvár egy 10-0-s sorozattal ismét visszajött a meccsbe. Tuckeréknek szinte semmi sem ment be, ziccerek sora maradt ki ekkor a vendégeknél. A negatív sorozatot Andre Jones zárta le ötödik triplájával. Jól védekezett a mérkőzésnek ebben a szakaszában mindkét gárda, jobbára csak az egyéni kezdeményezések voltak sikeresek. Egy ilyen remeklés után Davis ültette hintába Taiwot, s egy triplával az utolsó negyed előtt öt pontra csökkent a szolnoki előny (58-63).

Tucker visszapöcizett kettesével és Jones hatodik triplájával kezdte a záró játékrészt a Szolnok. Krnjajski ugyan még válaszolt erre egy triplával, de az Olajbányász lendületet kapott, s előbb Tucker, majd Cakarun pontjaival 61-73-ra újfent ellépett Gasper Potocnik alakulata.

Néhány kimaradt ziccer, illetve jó kaposvári védekezés után négy gyors hazai pont következett, így továbbra is kapaszkodtak Norfleeték (67-75). Négy perccel a mérkőzés vége előtt Jones hetedik próbálkozásából hetedik tripláját szerezte, amivel 13 ponttal vezettek már a szolnokiak. Úgy tűnik, ezzel végképp megtörték a házigazda ellenállását, Jones nyolcadik hármasa után labdát szerzett, passzát Tucker zsákolta be, s két és fél perccel a vége előtt 17 ponttal meglépett az Olajbányász (70-87).

A nagy előny elaltatta Krsticéket, Dramicsanyin betalált kintről, majd egy eladott labda után Hendlein zsákolt egyet, s a 17 pontból 30 másodperc alatt ötöt máris lefaragott a Kaposvár. Időt is kért Gasper Potocnik, nehogy lendületbe jöjjön a házigazda. Nem jött, a végjátékot rutinosan megoldotta a Szolnok, s megszakította negatív sorozatát.