Meglehetősen rossz előjelekkel készülhetett a Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzésre a Szolnoki Olajbányász együttese, ugyanis vírusos betegség döntötte le a lábáról Darwin Davist, TJ Price-t, s amint az a mérkőzés előtt kiderült, Juhos Leventét is. Így aztán alaposan megfogyatkozott a hadra fogható játékosok száma. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy Andre Jones húzódással küszködött a debreceni mérkőzés óta, érezhető, hogy nem éppen a legjobb állapotban várták a számukra fontos bajnokit Gasper Potocnik tanítványai.Némi üröm az örömben, hogy a hetet sérülése után végig dolgozó Pallai Tamás leülhetett a padra.Szomorú pillanatokkal kezdődött a mérkőzés, a két csapat játékosai a napokban elhunyt Kobe Bryantre, a sportág történetének egyik legnagyobb alakjára emlékeztek.

Az Olajbányász kezdőcsapatában találta magát Frank Áron, ő kapta meg a karmesteri pálcát szakvezetőjétől. Nem túl nagy iramban kezdtek a csapatok, ez az álmosabb tempó inkább a vendégeknek kedvezett (4-7). Az első támadás kivételével négy percig minden szolnoki próbálkozás pontatlan dobással végződött, jobban gazdálkodott lehetőségeivel a vendégcsapat. Gasper Potocnik a játékrész feléhez érve időt is kért (4-11). Tucker és Cakarun pontjaival igyekezett csökkenteni a hátrányát a Szolnok, de Johnson és Agafonov gyorsan visszaverte a kérészéletű feltámadást (9-16). Kovács Péter és Cakarun gyorsindításból szerzett kosaraival éledezett az Olajbányász.

Csapatkapitánya vezetésével jól védekezett a negyednek ebben a szakaszában a Szolnok, még annak ellenére is, hogy a magassági fölényben lévő ZTE sorra szedte a támadó-lepattanókat. Sőt, egy újabb kivédekezett támadás után Tucker ziccere egyetlen pontra olvasztotta a vendégek előnyét. Tóth Norbert egy ziccerig játszott helyzetből a vezetést is átvette csapatának, végül Simon büntetői zárták le a 8-0-ás hazai rohamot (17-18).

Rudner tökéletes triplájával indult a második negyed, Agafonov ziccerezhetett a túloldalon. A ZTE gyorsan visszavette a vezetést, kihasználta a hazai hibákat, s Simon triplájával már öt ponttal tartottak előbbre (23-28). Szinte kísértetiesen hasonló volt a helyzet ebben a negyedben is, mint az elsőben, az első szolnoki dobás betalált, utána percekig nem esett hazai pont. És pont ugyanúgy, mint akkor, most is Tucker zárta le a negatív sorozatot (25-28). Az amerikai kedvet kapott a pontszerzéshez, gyorsan egy triplát is bevarázsolt, s máris utolérte a vendégeket az Olajbányász (28-28).

Nagy úr a kényszer, de akkor is jó volt látni, hogy a második negyed közepén a Pallai, Tucker, Rudner, Taiwo, Tóth ötössel játszott a házigazda. Érezte is Ante Nazor, hogy ez ellen a felállás ellen lehet keresnivalója, s gyorsan visszahozta a pályára Agafonovot. A terve egy ideig nem jött be, ugyanis egy Taiwo-Rudner akció után a szolnokiak növelték előnyüket (32-28). Érdekes, hogy a vendégek nem a rutintalanabb szolnoki mezőnyembereken kerestek fogást, hanem szinte kizárólag Agafonovra játszottak. Amikor aztán bíztak másban, mondjuk Djuricban, akkor ki is egyenlítettek (37-37). Sajnos a félidő végéhez érve már nagyon látszott, hogy Andre Jones lába egyelőre nem bírja a terhelést, így a nagyszünetben a táblán álló 39-39-es állás a hazaiakra nézve volt örömteli.

A nagyszünet legjobb híre az volt, hogy Jones folytathatta a játékot, az ő irányításával vonult ki a pályára az Olajbányász a harmadik negyedre. Ha már ott volt, egy látványos ziccerrel kompenzálta Szabó Zsolt dudaszós kettesét. A nagy kérdés az volt, hogy miként bírja erővel és idegekkel a meccset a kulcsembereit nélkülöző Szolnok. A negyed első perceiben úgy tűnt, nem igazán jól, látványos védekezési hibák, valamint egy reklamálásért kapott technikai miatt ismét meglépett a ZTE (43-49).

Gasper Potocnik igyekezett több embert forgatni irányítóként, ezúttal Kovács Péter vette át a karmesteri pálcát. Némi reményt jelentett a hazaiaknak, hogy a Jones kőkemény darálásával megbízott Gulyás Milán, valamint a ZTE játékának oszlopa, Agafonov is összeszedte negyedik hibáját. Center nélküli játékra váltott Ante Nazor, két négyes, Djuric és Szabó igyekezett a palánk alatti feladatokat megoldani. Eleinte nem sok sikerrel, ugyanis Jones és Tucker pontjaival kiegyenlített a 27. percre a Szolnok (53-53).

Ettől azonban az egerszegiek kaptak erőre, s egy 2-10-es sorozattal újra megléptek (55-63). Semmi nem sikerült ekkor az Olajbányásznak, ha labdát szereztek, elcsúsztak, s eladták azt, ha pedig megvolt a helyzet, kimaradtak a dobások, a büntetők. Így aztán a záró tíz perc előtt a vendégek lehettek jóval nyugodtabbak (56-63).

Büntetőkkel igyekezett a ZTE nyomában maradni a Szolnok, de sajnos idegekkel nem bírták a feszültséget. Kovács Péter támadóhibát reklamálva két technikait is kapott egymás után, így a kiállítás sorsára jutott (60-66). A büntetők pedig továbbra is tartották a hazaiak esélyeit a győzelemre, igaz, továbbra is a ZTE vezetett (64-68). Öt perc telt el a záró negyedből, a szolnoki szurkolók még mindig az első mezőnykosárra vártak, s mivel ez még mindig nem akart beesni, a ZTE talált magára előbb. Simon be is dobott egy ziccert, így öt perccel a mérkőzés lefújása előtt hat ponttal elléptek Rudneréktól. Hiába harcolták ki Jonesék a büntetőket, pocsékul dobták azokat, így pedig a szintén gödörben lévő ZTE továbbra is nyugodt lehetett.

Hat perc után Tucker révén az első mezőnykosár is beesett végre, mindjárt kettő is, de három perccel a lefújás előtt még mindig maradt négy pontnyi ZTE-fór (68-72). Hatalmasat harcolt a továbbra is nagyon rosszul támadó házigazda, így egy visszagyötört lepattanóval egyetlen kosárnyi távolságba került a Zalaegerszeg bő másfél perccel a vége előtt. Nazon gyorsan időt is kért, hogy lenyugtassa játékosait (70-72), s Gulyás ziccerét látva ez sikerült is. Mivel az Olajbányász eladta a labdát, a vendégek megnyerték a mérkőzést, s legyőzték a több sebből vérző Szolnokot.