Az OSE elleni váratlan hazai vereség után javításra készültek a szolnokiak. Nehezítette a helyzetet, hogy a csapat irányítója, Darwin Davis nem sokkal a mérkőzés előtt rosszul lett, nem tudta vállalni a játékot, így Price került be a csapatba.

A koronavírus terjedésének megakadályozása miatt bevezetett intézkedések miatt nézők nélkül rendezték a találkozót, melyen a Sopron kezdett jobban. Thomson, Carter és Jogela pontjaival az első negyed végére nyolcpontos előnyre tettek szert. Szolnoki oldalon ezúttal nem csupán Cakarun játszott ponterősen, a Davis hiánya miatt irányítóként jeleskedő Jones, és a kívülről ismét nagyon veszélyes Tucker kosaraival a félidőre két pontra megközelítették ellenfelüket (41-39).

Fordulás után ismét a hazaiak percei következtek, bár az állás végig szoros volt, rendre a soproniak tartottak előrébb. A záró tíz percben egy rövidebb föllángolást kivéve a vendéglátók irányítottak, s bár végül a szoros meccset nem tükröző különbség lett a végén, teljesen megérdemelt az SKC sikere.

Az Olajbányász szombaton a bajnoki címvédő és listavezető Falco csapatát fogadja a Tiszaligetben, ám fontos információ, hogy erre a találkozóra sem mehetnek be a szurkolók.