Hároméves szerződést kötött a Szolnoki Olajbányász saját utánpótlás válogatott játékosával, Vincze Rolanddal. A Szolnoki Sportiskolában és a kosárlabda akadémián nevelkedett tehetséges bedobó már tavaly is a felnőtt keret tagja volt, aminek saját elmondása szerint is rendkívül sokat köszönhet. Roland egyébként tagja volt az U18-as Európa-bajnokságra, s a jövőévi U19-es világbajnokságra készülő válogatott keretnek is.

– Sokat tudtam fejlődni, köszönhetően a klub kiváló szakembereinek – mondta Vincze Roland. – Megtisztelő, hogy itt Szolnokon hosszabb távon is számítanak rám, úgy gondolom, olyan szakmai háttér segíti itt a munkámat, ami garantálja, hogy a fejlődésem töretlen legyen.

Vincze Roland még csak most „öregedett ki” az U18-as korosztályból, ennek ellenére tavaly is az U20-as csapatban játszott. Ahogyan ő fogalmazott: ősztől komolyabb szerepet szeretne kivívni magának.

– Elsőként az U20-as csapatban szeretnék előbbre lépni. Persze az álmom az, hogy az Olajbányász felnőtt keretének legyek stabil és hasznos tagja, ezért pedig még rengeteget kell dolgoznom az edzéseken.