Újabb két évig a Szolnoki Olajbányászt erősíti Rudner Gábor! A bedobó már hét éve Szolnokon kosárlabdázik, az elmúlt öt szezonban a felnőtt keret tagjaként vált egyre érettebb játékossá. A huszonharmadik esztendejét betöltő játékosra nehéz idény vár a 2020/21-es szezon ezüstérmesénél.

Mi volt legfőbb szempont, amiért az Olajbányász ajánlatát fogadtad el?

– Bár nem vagyok szolnoki születésű, de annyira régóta játszom, s élek itt, hogy Szolnokot már tényleg második otthonomnak tartom. Én nem csak egyszerűen jobb szeretnék lenni, hanem az Olajbányász játékosaként akarok minél magasabb szintre jutni. Úgy érzem, hogy ebben a szezonban sikerült előre lépnem, és itt minden adott a további fejlődésemhez.

Valóban jó szezonod volt, ahogy az egész csapatnak is. Mitől lehetett ez a szezon olyan sikeres?

– Tényleg nem elcsépelt mondatnak szánom, merthogy valóban így történt: rengeteget dolgoztunk azért, hogy sikeresek tudjunk lenni. Emellett remek játékosok, de még inkább remek emberek alkották a csapatot, nagyon jó volt az összhang közöttünk, és mindenki egy célért harcolt. Ezek együttesen vittek el minket egészen a fináléig.

Említetted, hogy szeretnél jobb lenni. Miként látod, mi az, amiben fejlődnöd kell, amire nagy hangsúlyt fektetsz a jövőben?

– Egyszerűen is válaszolhatnék: mindenben fejlődnöm kell, de amire mindenképpen nagyon kell figyelnem, az a támadó repertoárom szélesítése. Több labdavezetéssel kell dolgoznom, és pick and roll játékban is szeretnék előre lépni. Emellett védekezésben minél nagyobb stabilitást és agresszivitást szeretnék hozni, mert erre mindig nagy szüksége van a csapatnak. Összességében nagyon várom már a szezont, remélem, most végig ott lehetnek mögöttünk a szurkolóink is a lelátón!