You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 4. szám

Szolnoki Olajbányász - Kaposvár, bajnoki mérkőzés

A hatodik forduló

Legutóbb Zalaegerszegen sikerült biztosan nyerni. Idegenben a siker mindig duplán számít. Formálódó, alakuló csapatunknak kellett is ez a győzelem, hogy egészséges önbizalommal folytassák a bajnoki küzdelmeket.

Úgy érzem, egyre jobban kezdünk összeérni mind védekezésben, mind támadásban. Zalaegerszegen nagyon jó volt a csapatmorál, és így tudtuk megnyerni a meccset. Juhos Levente is megkezdte a labdás edzéseket, hogy mikor fog beszállni azt még nem tudni, de várjuk a becsatlakozását. A mai találkozóra felkészültünk, saját játékunkat csiszoltuk, és elemeztük a Kaposvár játékát. Jó csapat, jó szerkezettel rendelkeznek, de hazai pályán mindenképpen győzni akarunk ellenük - vélekedik Rudner Gábor.

Kaposvári KK

Nem indult jól a szezonjuk. A bajnokság nyitó mérkőzésén, két pontos vereséget szenvedtek Debrecenben. Hazai pályán az újonnan átadott, nagyon szép Kaposvári Arénában nem sikerült az avatáson a bemutatkozás, a Zalaegerszeg hat ponttal jobbnak bizonyult. A harmadik találkozón a vasi fővárosban a Falco nyert.

Az első sikert az újonc vendégeként Oroszlányban érték el. Hazai pályán, egy nagyszerű hajrával legyőzték a Sopron gárdáját. A légiósok: Jure Lalic (7) horvát, a kecskeméti csapatból jól ismert Rastko Dramicanin (14) szerb és honfitársa Krnjajski Boris (31), a két amerikai Davis Rashun (33) és a kiváló játékos Norflett Julián Vincent (2), aki már megfordult a ZTE-nél, a Falco-nál és legutóbb Pakson. Felszálló ágban van a somogyi gárda, minden bizonnyal szeretnék a jó szereplésüket tovább folytatni.

Itt a szurkolók beszélnek:

Ecseki István

Általános iskolába, a szolnoki Kassaiba jártam, a szomszédban a Kodályban, Lőrincz Ica néni és Bandi bácsi kosárlabdafoglalkozásokat tartottak, és én is bekapcsolódtam az edzésekbe. Innen datálódik a kosárlabda iránti szeretetem és a sportág ismerete. Az Olaj mérkőzéseire először anyukám kíséretével látogattam ki a kilencvenes években, majd a későbbiekben barátaim társaságában szurkoltunk a csapatnak.

A mostani együttesnek időt és türelmet kell adni, mert jelentős volt a játékosállományban a változás. Úgy gondolom, hogy össze fog állni ez a gárda. Az Amerikából érkezőknek fel kell venni az európai játékstílust, de már biztató jeleket lehet látni, tapasztalni. Fel kell zárkóznunk az élmezőnyhöz. Mai ellenfelünk, a Kaposvár is elindult felfelé, de hazai pályán a kötelező győzelmek közé sorolom ezt a találkozót
- vélekedik István.

Az én rovatom...

Lement öt forduló, de a EuroCup-ban érdekelt csapatok miatt vannak elmaradt mérkőzések. Születtek meglepetések, például az újonc Oroszlány zalaegerszegi győzelme, valamint az Alba Fehérvár két sima veresége Pécsett és Kecskeméten. A PVSK határozott, jó játékkal begyűjtötte az élvonalba tartozó két riválisának „skalpját” az Alba Fehérvárét és a Körmendét, igaz mindkét találkozó hazai környezetben, a Mecsek alján volt.

Érdekesnek ígérkezik ez a bajnokság, újdonság a versenykiírás azon pontja, amely szerint egy honi játékost állandóan a pályán kell tartani. Így abban az együttesben, ahol a magyar játékosok erősek és közel azonos játékerőt képviselnek, lépés előnybe kerülhetnek. Persze messze még a vége, de remélhetőleg izgalmas, jó találkozókat láthatunk, sűrű Olaj sikerrel.

acsay