You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

Kemény meccsen vendégsiker a Tiszaligetben

Jól kezdtek az Olajbányász fiataljai a tabella harmadik helyén álló Kaszások ellen

Nehéz ellenfél várt a szolnoki fiatalokra a B-csoportban, az Óbudai Kaszások a tabella harmadik helyén álltak a fordulót megelőzően. A hazaiak nélkülözték Frank Áront, Orbán Bendegúzt, valamint a Zalaegerszeg ellen az A-csoportban nagyszerű teljesítményt nyújtó Rudner Gábort.

Jól kezdtek az Olajbányász fiataljai a tabella harmadik helyén álló Kaszások ellen, Burai, Csák és Pallai hármasával gyorsan megléptek a fővárosiaktól (9-4). Nehezen találta a játéka ritmusát a vendégcsapat, miközben a szolnokiak jó védekezésüknek köszönhetően fokozatosan növelték előnyüket. 17-9-es állásnál tört meg a hazaiak ritmusa, Saeed Armaghani legénysége ekkor rendre betalált kintről. A vendégek Rosemond vezérletével egy 10-0-ás sorozattal a második negyed elejére átvették a vezetést (17-19).

A lendületét vesztett Olajbányász Pallai két szép megoldásával (előbb palánk alatt verte meg ellenfelét, majd Kókai kihagyott ziccerét zsákolta vissza) visszavették az előnyt, s időkérésre késztették a Kaszások mesterét.

A különbség ugyan lényegében nem változott sokat, de a budaiak egyre többször kapkodtak, ziccereket hibáztak, s fölösleges faultokkal nehezítették saját dolgukat. Taiwo labdaszerzése és a közben beütött buta fault után már öttel ment a Szolnok (27-22). Buta hibából a túloldalon sem volt hiány, a nehezen megszerzett előny Frikker sportszerűtlenje után el is tűnt (27-27).

Szorossá és kapkodóvá vált a mérkőzés, két és fél perccel a félidő vége előtt a nagy rohanásnak egy szomorú sérülés vetett véget, Arnóth Zoltán súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett egy szerencsétlen és vétlen ütközés után. A láthatóan hatalmas fájdalmakkal küszködő játékosért végül mentő jött. Ezúton is kívánunk jobbulást a tehetséges játékosnak!

Tízperces szünet után folytatódhatott a játék. Jó pár támadásig csak elrontott helyzeteket, kihagyott dobásokat jegyezhettünk föl, ekkor Pallai Tamás tett vissza egy lecsorgó labdát, amivel egy perccel a félidő vége előtt már a hazaiaknál volt az előny. Sőt, ismét Pallai bújt be a rosszul záró védelem mellett, s 18. pontjával már hárommal ment az Olajbányász (35-32).

Rosemond és Gilszki tripláival indult a harmadik negyed, majd Vígh Marcell lopta közelebb a Kaszásokat a hazaiakhoz (38-37). Szolnoki oldalon több hiba csúszott a befejezésbe, ziccerek maradtak ki, szerencsére a védelem jól zárt, így nem tudták átvenni a vezetést a vendégek. Taiwo büntetőivel még a Szolnok vezetett három ponttal, ám Bencsik és Rosemond révén két szerzett labda után máris a Kaszások tartottak előbbre a 25. percre (40-41). Nem igazán ment ekkor a játék a hazaiaknak, a vendégek okulva Pallai Tamás első félidőbéli remek teljesítményéből, nagyon figyeltek az Olajbányász bedobójára. Támadásban pedig türelmesen járatták a labdát, s Bencsik Barnabás gól jó plusz faultos akciójával már négy pont volt az előnyük. Taiwo és Csák állította meg a feljavuló vendégek rohanását, utóbbi triplájával egy pontra feljött a Szolnok. Határozottan jobb lett a meccs, ennek persze inkább a vendégek örültek, lévén folyamatosan ők vezettek. Rosemond hármasával az addigi legnagyobb vendég-előnyt jegyezhettük föl a 28. percben (51-46).

A Kaszások remeklésének egyértelműen Rosemond volt a záloga, remekül játszott, gyakorlatilag megállíthatatlan volt, kosaraival egy perccel a negyed vége előtt elléptek a vendégek (51-59). A negyedet Pallai szép ziccere és Bencsik szerencsés palánkos hármasa zárta, így az utolsó negyed előtt a vendégek lehettek sokkal nyugodtabbak (53-62).

Bencsik pontjai után Pallai Tamás pillanatai következtek, egy harcos támadólepattanó után szerzett kosarat, majd büntetőből volt eredményes (57-64).

Nem engedte közelebb az Olajbányászt a Kaszások, Vámos hármasa ugyanakkor nem nyugtatta meg a kedélyeket, a vendégcsapat kispadjának reklamálása miatt még technikait is adtak a játékvezetők. Hat perccel a mérkőzés vége előtt héttel vezettek a fővárosiak, de sokáig egyik fél sem tudott pontot szerezni. A szolnokiak még büntetőből sem találtak be, míg a túloldalon ziccerhelyzetben csúszott ki Ondima Olivér kezéből a labda. Vészesen fogyott az idő, s a pontcsend természetesen a vendégek malmára hajtotta a vizet. Végül Rosemond szép betörésével szakadt meg ez a nem igazán látványos három perc, Szarvas Gábor gyorsan magához is hívta tanítványait (60-69).

Újabb szolnoki büntetők maradtak ki, szerencsére Taiwo leszedte a támadót, Pallai pedig szép kosarat szerzett. Két perccel a vége előtt Bencsik dobott dudaszós hármast, a túloldalon Burai talált be távolról (65-72). Taiwo dobhatott büntetőket, ő nem hibázott, így másfél perccel a vége előtt Saeed Armaghani időt kért (67-72). A végjátékban a hazai próbálkozások kimaradtak, így a vendégek második félidei teljesítményükkel megérdemelten nyerték a harcos találkozót.

Szarvas Gábor: A vereségünk fő oka a lepattanócsata elvesztése volt. Nem fektettünk elég figyelmet a kizárásokra, így ellenfelünk 15 támadólepattanót tudott leszedni. Ezen változtatni fogunk, mert ebben előbbre kell lépnünk. A végjátékban a külső dobásokat erőltettük, eredménytelenül. Gratulálok az óbudai csapatnak, megérdemelt a győzelmük.

Statisztika
Képgaléria
OLAJBÁNYÁSZ U23 - ÓBUDAI KASZÁSOK 67-75