You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Két új játékos mutatkozik be az Olajbányászban

Remekül kezdte a szezont a PVSK, első hat mérkőzését remek játékkal megnyerte, aztán a nemzetközi kupás szerepléssel megérkező kettős terhelés alaposan összekuszálta a sorokat Csirke Ferenc csapatánál, s zsinórban öt meccset el is veszítettek a bajnokságban. Szerdán igen közel jártam Budimirék ahhoz, hogy a november 9. óta tartó rossz sorozatuk megszakadjon, de Kecskeméten a második fordulóból elhalasztott meccsen Wittmann Krisztián dudaszós hármasával vereséget szenvedtek.

Ezzel szemben Szolnokon más a helyzet, a rosszul indult szezon után edzőt váltott az Olajbányász, s Gasper Potocnikkal eddig egy szegedi és egy paksi siker a mérleg. A szolnokiak ismét ott állnak a dobogó közelében. Ahhoz, hogy fellépjenek, két új játékos teljesítménye segítheti hozzá a Tisza-partiakat. Az amerikai Darwin JR Davis az irányítóposztra érkezett, míg a horvát center, Marjan Cakarun Demetris Morant pótlására szerződött a csapatunkhoz. Bár nem így tervezte a szakvezetés, de végül Smith elfogadott egy belgiumi ajánlatot, azaz Davisnek elsőszámú irányítóként kell bizonyítani a Pécs ellen.

Új emberből a pécsiek soraiban is akad, Nenad Sulovic, az egykori szegedi center Kecskeméten már pályára is lépett új csapatában.

Gasper Potocnik a Bball1-nek nyilatkozott arról, mit is vár a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón.

- Igyekeztünk a két idegenbeli győzelmünk után megfelelően regenerálódni, számunkra most minden nap nagyon fontos, hogy építkezzünk és összecsiszolódjunk – mondta a szlovén szakvezető. - Nemrég változtattunk a keretünkön, sajnos nem tudtuk megtartani Smith-t, aki nagyon jó ajánlatot kapott Belgiumból, így a távozás mellett döntött, ezen kívül hoztunk egy új centert, Cakarunt, aki egyelőre még ismerkedik a társakkal. Egyébként is nagyon nehéz mérkőzést várnék, de mindezek tükrében ez hatványozottan igaz. A pécsieknek nagyon tapasztalt, jó csapatuk van, mély kerettel, minden posztra megfelelő játékossal rendelkeznek. Jól is kezdték a szezont, mostanában voltak problémáik, de egy sebzett ellenfél mindig sokkal veszélyesebb. Igyekszünk a saját előnyeinket érvényre juttatni, és kihasználni. Hazai pályán játszunk, számítunk a szurkolóink segítségére, bízom benne, hogy velük közösen újabb sikert aratunk, mi pedig azon leszünk, hogy 100 %-os teljesítményt nyújtsunk. Okos játékra lesz szükségünk támadásban, védekezésben pedig meg kell állítanunk a pécsiek jó kinti dobóit. Remélem, hogy mindenkire számíthatok, voltak kisebb problémáink a héten, de szerintem holnap mindenki bevethető lesz.