You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Új edzők a Tisza-parti derbin

A győzelem mindkét gárdának nagyon fontos lenne, de talán a szolnokiaknak a kupadöntős szereplés miatt égetőbb a siker, még annak ellenére is, hogy a szegediek eddig egyetlen alkalommal tudtak nyerni ebben a bajnokságban.

A délszláv trió, Krapics, Milisavljevics, Balmazovics mellett az amerikai Asbury személyében négy légiósa van Szekulovics mesternek, ők a pontfelelősök, a játékuk meghatározói. Az Olajbányász ellen elképzelhető, hogy a sérüléssel bajlódó Kerpel-Fronius Gáspár nem lesz ott soraikban, ami az irányítóposzton komoly problémákat okozhat.

A játékmester pozíciójában egyébként sok minden múlhat, amennyiben Smith jó formában játszik, akkor jó eséllyel a vendégek felé billenhet a mérleg nyelve. A találkozó egyébként a piros-feketék közül Juhos Leventének lesz a legkülönlegesebb, a válogatott játékos éppen a Szegedről költözött Szolnokra.

Gasper Potocsnik egyébként elmondta, hogy nem kifejezetten az esti ellenfélre készültek, sokkal inkább a saját játék pontosítása, új taktikai elemek sulykolása volt napirenden. Persze a szegediek játékával is tisztában vannak Kovács Péterék, ám ott, ahol két új edző bemutatkozása jelenti a mérkőzés különlegességét, bizony ennek nem biztos, hogy sok jelentősége lesz. Mind Szekulovics, mind pedig Potocsnik tudott már annyit dolgozni újdonsült csapatával, hogy néhány területen változtassanak az eddigi rendszerükön.

A mérkőzést alighanem az fogja eldönteni, hogy ez a változtatás kinek sikerült jobban.

A Tisza-parti derbi 18 órakor kezdődik, a Papp, dr. Mészáros, Szilágyi játékvezetői hármas fújja majd a sípot.