You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Az Olajbányász legyőzte a Sopront

Két, meglehetősen csalódott csapat találkozott a Tiszaligetben. A soproniak edzőváltások, játékoscserén is átestek, illetve átesnek a napokban, míg a szolnokiak a hullámzó teljesítmény, s az oroszlányi vereségi miatt bosszankodtak az elmúlt napokban. Szolnoki oldalról mindenképpen biztató hír volt, hogy Juhos Levente tudta vállalni a játékot.

Jobban, sőt, kifejezetten jól kezdte a mérkőzést az Olajbányász, az új soproni edző, Kosztasz Favarakisz sem tudott mit kezdeni azzal, hogy a hazaiak gyorsan megléptek ellenfelüktől. Bizony akadtak gondok a soproni védekezéssel, amit Jones vezetésével ki is használtak a hazaiak (27-16). A folytatásban összeszedte magát a Sopron, s Rivers vezetésével Kovácsék nyomába eredtek. Türelmetlenné váltak Moranték, siettették a támadások befejezését, ám hiba csúszott többször is a játékba, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak.

A nagyszünetre a tizenegy pontos szolnoki előnyből csak öt pontnyi maradt (41-36).

A fordulás után a soproniak önbizalma volt az erősebb, s 49-47-es állásnál egyre több szolnoki szurkoló fejezte ki elégedetlenségét. Ám ekkor ritmust váltott az Olajbányász, s 64-49-nél már látni lehetett, hogy ezen az estén Rudnerék nem igazán akarják kiengedi kezükből a győzelmet.

A soproniak mindent megpróbáltak, de ezen az estén csak egy újabb felzárkózásra futotta erejükből (72-66), ám a hazai sikert nem tudták megakadályozni.

Képgaléria
OLAJBÁNYÁSZ - SOPRON 84-70