You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Két csalódott csapat találkozik a Tiszaligetben

Azonban sokat keseregni nincs idő, szombaton máris itt a következő bajnoki, az ugyancsak komoly problémákkal küszködő, edzőváltáson átesett Sopron KC érkezik a Tiszaligetbe. A vendégek még a tavalyi szezon egyik legjobb játékosát, Pittset is szabadlistára tették, úgyhogy nem éppen a legjobb passzban találkoznak az Olajbányásszal.

Bizonyítani viszont mindkét csapat szeretne, a szolnokiak a szurkolóiknak, a vendégek pedig az új, görög edzőnek.

- Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz – tekintett immár előre Dragan Alekszics, a szolnokiak mestere. - Az Oroszlány elleni vereséget követően a csapat mentálisan is gödörbe került, nagy a nyomás a játékosokon és a teljes stábon, ez csak nehezíti a dolgunkat. De mindent megteszünk, hogy felálljunk, mentálisan megerősödjünk és megoldjuk a gondokat. A Sopronnál is komoly gondok vannak, talán annyival könnyebb most nekik, hogy ők szombaton mindenféle nyomás nélkül játszhatnak, ami veszélyes tud lenni. De mi a saját szurkolóink előtt játszunk és mindent megteszünk a győzelemért.

Nem könnyíti a szakmai stáb helyzetét, hogy Juhos Levente játéka még mindig kérdéses. A napokban már újra részt vett az edzéseken, de még kérdéses, hogy tud-e játszani. Rajta kívül betegséggel küzdött Dakarai Tucker, Rudner Gábor és Pallai Tamás is, még nincsenek százszázalékos állapotban, de tudják vállalni a játékot.

A legnagyobb gondot ennek ellenére nem ez okozza Szolnokon, sokkal inkább a hullámzó teljesítmény bosszantja a vezetőedzőt.

- Nagy a különbség a mutatott produkciónkban, ha itthon, vagy ha idegenben játszunk. Van, akiknek ez az első profi európai szezonja, és még nem mindig kezeli jól ezt a nyomást. Rudner Gábor még fiatal, sokat kell még tapasztalnia ahhoz, hogy egyenletesebb legyen a teljesítménye. Juhos Levente személyben egy olyan emberünk hiányzott eddig, aki már rutinos játékos, meg is érezzük a csapatjátékban a hiányát, ami tovább nehezíti a dolgunkat. De ezekkel a problémákkal együtt kell haladnunk előre, ezen dolgozik a stáb és a játékosok is.

A két csapat szombaton 19 órától találkozik a Tiszaligetben.