You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Győzelmet ért a fehérvári triplazápor

Régen látott érdeklődés kísérte a Szolnoki Olajbányász szezonrajtját, ami persze érthető is, hiszen a nagy ellenfél, az Alba Fehérvár érkezett a Tiszaligetbe. Szolnoki oldalon továbbra sem állhatott Dragan Alekszics rendelkezésére a kéztöréséből lábadozó Juhos Levente, mint később kiderült, a hiánya bizony meghatározó volt a rangadón.

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, a horvát bajnok hátvéd, Ljubicsics vezérletével agresszíven védekeztek, gyorsan és pontosan támadtak, így a hazaiak csak futottak az eredmény után. A szolnokiaknak láthatóan nem ízlett a vendégek kőkemény védekezése, mellyel megakadályozták a gyors átmeneti játékot, ami az Olajbányász erőssége.

Ráadásul a szolnoki védelem is igencsak szellős volt, rendre lemaradtak Tuckerék a belépő emberekről, a hajszálpontos Ljubicsics-passzokat pedig nem volt varázslat pontra váltani. A negyed végére betaláltak Johnsék is, így szoros volt az állás 10 percnyi játék után (23-26). A folytatásban ritmust váltott az Alba, s villámgyorsan elléptek ellenfelüktől. Míg a vendégek remekül dobtak kintről, addig hazai oldalon szinte minden kimaradt, sőt, még az utolsó passzok is rendre kicsúsztak Morant, vagy Smith kezéből. A nagyszünetre fehérvári szempontból megnyugtatóra nőtt az előny, s a játék képe alapján drasztikus változásnak kellett volna következnie a hazai sikerhez (33-49).

Nos, ez a változás nem következett be, az Alba ezen az estén uralta a játékot a saját palánkja alatt, s rendkívül gyorsan jutottak el a szolnoki gyűrűig. Egyedül talán Krsztics volt dicsérhető hazai oldalon, az Olajbányász szerb erőcsatára erőszakos volt támadásban, s pozícióban nem tudták őt megfogni. Ám egyedül nem tudta csökkenteni a különbséget, s bár Jones, Smith és Tucker is megszórta magát a végére, de nem igazán találták a játékuk ritmusát.

Mivel a szolnoki védekezés a mérkőzés legnagyobb részében nem működött úgy, ahogyan az Dragan Alekszics kérte, így nem is lehetett más a végeredmény, mint vendéggyőzelem. Az Olajbányász szezonrajta tehát nem sikerült jól, lesz min dolgoznia a szakmai stábnak és a csapatnak a Jászberény elleni jövőheti, szintén hazai mérkőzésig.

Képgaléria
OLAJBÁNYÁSZ - ALBA 80-100