You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Felkészülés

Szolnoki győzelem a Kecskemét ellen

Az Alba Fehérvár elleni bajnoki nyitány előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Szolnoki Olajbányász. Hazai pályán fogadták az éppen légióskeresésben lévő kecskemétieket. Szolnoki oldalon játékra jelentkezett betegsége után Tóth Norbert, valamint Rudner Gábor is.

A házigazda kezdte jobban a találkozót, s 6-5 után egy 9-0-ás sorozattal megléptek ellenfelüktől. Rudner Gábor kisebb sérülése után két triplával jelezte: az előszezonban mutatott formáját továbbra is őrzi. A vendégek nehezen lendültek játékba, ami persze nagyban volt köszönhető Jonesék jó védekezésének. A szerzett labdákból aztán könnyű kosarak sorát szerezték a szolnokiak, így jelentős előnnyel mehettek az első pihenőre (27-11).

A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, a kecskemétiek Djuraszovics és Karahodzsics révén tartották a lépést a Dragan Alekszics fiaival. A felzárkózáshoz ez azonban egyelőre kevés volt, különösen Andre Jones volt elemében az Olajbányásznál, gyakorlatilag foghatatlan volt a kecskemétiek számára az első húsz percben. Ugyanakkor védekezésben sokkal több hiba csúszott Rudnerék játékába, a sok kapott pont miatt többször is pörölt övéivel Alekszics mester.

Fordulás után az Olajbányász remek triplázásának köszönhetően húszpontosra növelte előnyét (59-39). Sok hiba csúszott mindkét csapat játékába, de ezekből a hibákból is a szolnokiak jöttek ki jobban. Forray Gábor időkéréssel próbálta felrázni övéit, de ezen az estén leginkább csak Djuraszovicsnak ment a játék csapatából. Mondjuk neki nagyon, a harmadik negyed derekán dobott triplája után időt is kért a Szolnok (65-49).

A rövid eligazítás hatott, Rudner Gábor harmadik tripláját dobta egy üres helyzetig játszott figurát követően. A hazaiak ettől felpörögtek, s a negyed végére ismét húsz pont fölé kúszott a különbség (74-53).

Morant pillanataival indult a záró negyed, két hatalmas zsákolása nagy tetszést aratott a közönség soraiban. Az utolsó percekben nagyot már nem változott a játék képe, a hazaiak sokat cseréltek, Csák, Arnóth és Frank is kapott néhány percnyi játékidőt. A mutatott produkció alapján a két csapat közül a szolnokiak várhatják nyugodtabban a jövőhét végi idénynyitót.