You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Szurkolói ankétok

Tóth Norbert távozik, Kellernek ajánlatott tett az Olajbányász

A szezon elején kitűzött célok változtak-e, van-e realitása a dobogós helyezésnek?

- Nincs változás ezen a téren, továbbra is az első három hely valamelyikén szeretnénk végezni, s a nemzetközi kupában indulni a következő szezonban.

Nagyon népszerűtlenek a pénteki mérkőzések, nem éppen szurkolóbarátak. Miért támogatja a klub ezeket?

- A televíziós közvetítésekhez a szövetség előírásai szerint igazodniuk kell a csapatoknak, hiszen ez a sportág érdeke is. Ezen túlmenően néha előfordul, hogy a csarnokban rendezett program miatt kell kitérnünk. Ilyenre eddig egyszer volt példa. Idegenben a hazai csapatnak a joga, hogy hová teszi a mérkőzést, s ha ezt két héttel a meccs előtt hivatalosan bejelenti, akkor ahhoz egyszerűen alkalmazkodnunk kell.

Mi lesz a közel egyhónapos bajnoki szünet programja?

- A kaposvári meccs után egy rövid pihenőt kapnak a játékosok, majd kezdődik a munka. Lesznek edzőmérkőzések is, ezek időpontját még egyeztetjük. Szeretnénk a lehető legjobban kihasználni az időt, hogy rendezzük a sorainkat.

Fontos célként említette a klub a szezon elején a fiatalok beépítését. Miként látják, ebben léptek-e előre?

- A fiatal játékosok beépítése türelmet igényel a játékostól és a szurkolótól is, ez mindig egy hosszabb folyamat. Keményen dolgoznak a srácok, nem érheti őket kritika. Szolnokon elvárás, hogy építésük be őket, s öröm, hogy a felnőtt játékosok ebben emberileg is támogatják őket. Mert a tehetséges játékosoknak nem csak a pályán, hanem személyiségükben is meg kell érniük a nagy feladatokhoz.

Hat légióssal dolgozik a klub, ez mennyire okoz feszültséget a csapaton belül?

- Az elején tisztáztuk egymás között, hogy ebből a helyzetből mi előnyt akarunk kovácsolni. Megértjük, hogy ez nehéz a játékosoknak, hiszen valaki dolgozik egész héten, majd nem lesz keretben, de valamennyien elfogadták ezt.

Tóth Ádám miért nem maradhatott az Olajbányász játékosa?

- Kifejezetten örülünk ennek a kérdésnek, mert most végre lehet tisztázni egy komoly félreértést. Amikor a rájátszás ment a tavalyi bajnokságban, s elkezdődött az átadás-átvétel a klub életében, beszéltünk a keretünk magyar játékosaival, hiszen szerettük volna mindegyiküket megtartani. Tóth Ádámnak elmondtuk, hogy stabil a klub helyzete, szükségünk van rá. Ezt a menedzserének is jeleztük, meg is tettük az ajánlatunkat. Amikor eldőlt a vezetőedző személye, elkezdődtek vele is az egyeztetések a keretről, beszéltünk arról, hogy a magyarok közül ki maradjon. Az edző elképzeléseiben nem szerepelt az idei csapatban Tóth Ádám. Később újra egyeztettünk vele erről, továbbra is ragaszkodott ehhez. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem voltunk erőszakosabbak. Mi azt elvet valljuk, s szerte Európában, a világon ez a normális rend, hogy az edzőé az utolsó bólintás a játékosokat illetően. Mi segítjük, tanácsokkal ellátjuk, de az utolsó döntés az övé, hiszen ő dolgozik velük. Mivel egy harmadik, négyszemközti egyeztetésen sem változott az edzőnk véleménye, így le kellett mondanunk Tóth Ádámról.

A klub idén hatvan esztendős. Készülnek-e valamivel a kerek évfordulóra?

- Természetesen nagyon fontos számunkra ez a szép, kerek évforduló. Dolgozunk azon, hogy emlékezetes legyen ez az ünnepségsorozat, márciustól akarjuk elindítani a kampányunkat. Az előkészítésbe bevontuk a szurkolók képviselőjét is, valamint reményeink szerint megnyerjük a szervezéshez klubunk egyik legendáját, hogy tényleg mindannyiunk álláspontja benne legyen. Bízunk benne, hogy emlékezetes lesz mindannyiunk számára.

Tóth Norberttel mi a helyzet most, hallani róla pletykákat.

- A csapat és a játékos közötti szerződés felbontása elindult, Norbi nem marad az Olajbányász játékosa.

Keller Ákosról a napokban kiderült, szerződést bont csapatával. Szóba került-e a szerződtetése?

- Pénteken hallottunk arról, hogy Ákos szerződését felbontják Horvátországban. Mi azonnal megtettük az ajánlatunkat, nagyon szeretnénk, ha nálunk folytatná a pályafutását. Több csapat érdeklődik iránta, mi is ott vagyunk közöttük, megteszünk mindent annak érdekében, hogy újra az Olajbányász játékosa legyen. Reméljük, hogy minket választ a kiváló center.

Sztrahinja Milosevics felépült sérüléséből, a klub gondolkodott-e a szerződtetésében?

- Minden edző szívesen látna a csapatában egy egészséges Milosevicset, ez nem lehet vita kérdése. Amikor ide kerültem, voltak cserék, alakítottunk a csapaton. Ekkor még nem tudtuk, hogy milyen állapotban van Milosevics, nem állt erről rendelkezésünkre pontos információ.

- Egyeztettünk az ügynökével a Körmend elleni mérkőzésünk után, tehát közel két hete. Próbáltuk megtudni a feltételeiket, az egészségi állapotát. Akkor azt mondta a menedzser, hogy néhány héten belül játékra kész lesz. Tegyük hozzá, komoly sérülés után készül visszatérni, ám nem kaptunk arra lehetőséget, hogy kipróbáljuk, megnézzük, valóban terhelhető-e. Úgy ítéltük meg, hogy ez elég nagy kockázat, amiért nem akartuk veszélybe sodorni a kialakult csapategységet.

Davis és Price mikor léphet pályára, utóbbi miért nem nyújtja azt a teljesítményt, amit az előző évadban?

- Nagyon nehéz egy ilyen jó irányító nélkül pályára lépni, de sajnos egyelőre még nagyon beteg, a többiek közé sem jöhet. Nehéz őt úgy helyettesíteni, hogy sem Pricenak, sem Jonesnak nem a játék szervezése az erőssége. Az utolsó két mérkőzés éppen azon ment el, hogy túl sok eladott labdánk volt, több játékosunk nem azon a poszton játszott, ahol a legjobbak, de ez most kényszerhelyzet. Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk, miként tudjuk a játékban ezt a szituációt jól kezelni.
Price esetében azért nem láthatjuk még a tavalyi formáját, mert nem abban a szerepkörben szerepel, amiben ő igazán jó. Kevés játékkal a háta mögött érkezett hozzánk, ez is gondot okoz.

Mi a helyzet a többi maródival, ők mikor térhetnek vissza?

André Jonesnak kisebb sérülése van, úgy gondolom, ő ott lesz Kaposváron. Juhos Levente vírusos betegséggel küzd, kórházban volt, reméljük, a jövőhéten már ő is rendelkezésünkre áll, bár nem tudhatjuk, mennyit vett ki belőle a betegsége. TJ Priceról egyelőre nem tudunk mit mondani, szeretnénk, ha játszana, de ez még bizonytalan. Egy biztos, Davis nem játszhat a pénteki bajnokin.

Képgaléria
Nyilvános edzés, utána szurkolói ankét