You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 9. szám

Szolnoki Olajbányász - ZTE, bajnoki mérkőzés

Győzni kell!

Ahhoz, hogy ott maradjunk az élbolyban hazai pályán több vereség már nemigen fér bele. Ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, tovább kell lépni. Volt már rá példa a múltban, hogy a ZTE megviccelte csapatunkat, győzött Szolnokon vendégként, most ennek nem szabad előfordulni.

Davis Darwinra, betegsége miatt, pillanatnyilag még nem számíthat a vezetőedzőnk, de úgy vélekedik, hogy: „Sokkal élesebbnek kell lennünk a továbbiakban már a feldobástól kezdve.”

Zalakerámia ZTE

Mai vendégeink csapatát sem kerülte el az edzőváltás, felmentették a vezetőedzői teendők alól a sok sikert és sok kudarcot megélt, zalaegerszegi gyökerekkel rendelkező Bencze Tamást. Az új edző érkezéséig a múltban Szolnokon is tevékenykedő, Heinrich Róbert kezébe került a vezénylés, amelyet sikeresen teljesített. Egy pontgazdag mérkőzésen győzött a csapat Oroszlányban.

Ezt követően érkezett az új szakvezető, a 41 éves horvát nemzetiségű Ante Nazor. Több Adria Ligás csapatnál tevékenykedett sikerrel. A bemutatkozó nyilatkozata alapján a kemény, harcos játék híve és különösen a védekezésre fordít nagy hangsúlyt. Minden bizonnyal egy mindenre elszánt, sikerre éhes, bizonyítani akaró csapat érkezik Zalából a Tiszaligetbe.

Itt a szurkolók beszélnek:

Nagy Attila

A kosárlabdával tizenhárom évesen ismerkedtem meg, amikor Kassais diákként kijártam a Széchenyi körúti piros iskolába edzésekre. Ezzel egyidőben közösen látogattuk az Olaj találkozóit, ami számomra most is elsődleges szempont.

A csapat mostani szereplése ismét felemássá vált. Az edzőváltást követően volt egy fellángolás, és most újra visszaesés tapasztalható. A debreceni fellépése a csapatunknak kiábrándító volt. Nem tetszett a játék, a hozzáállás, a játékosok feszültek voltak, alig akadt épkézláb megoldás. Legalábbis a nézőtérről így tűnt. Örültem, amikor a klub leigazolta Pricet, mert egy kiváló játékos, de egyelőre azt az arcát még nem mutatta meg, nem erre számítottam, talán idővel, remélem, elkapja a „fonalat.”

A folytatásban mindentől függetlenül arra számítok, hogy kilábalunk a hullámvölgyből, és le tudjuk győzni a Zalaegerszeget. Lesz még egy idegenbeli mérkőzésünk, és azt követően egy hosszabb bajnoki szünet, azt ki kell használni, hogy összeálljon a csapatunk
- vélekedik Attila, a bizakodó szurkoló.

Az én rovatom...

Azt gondoltam, hogy most már egyenesbe került a csapatunk. A Körmend elleni hazai vereség a körülményeket figyelembe véve, hogy kezünkben volt a győzelem lehetősége, de kicsúszott onnan, még emészthető volt. A debreceni első negyedi produkciót nem tudom hová sorolni, nemigen emlékszem a csapatunk történetében hasonló teljesítményre.

Ezektől függetlenül az a véleményem, hogy jó erőkből áll együttesünk állománya. Időre van szükség, hogy összecsiszolódjanak az elképzelések, a játékosok megtalálják az összhangot, kialakuljanak a kapcsolatok, és gördülékeny, kevesebb hibával alakuljon a játék. A mai találkozót szívós, kitartó akarattal hozni kell, de ezt jól tudják játékosaink is. Kaposváron sem lesz könnyű sikeresen szerepelni, de nem tartom lehetetlennek a győzelmet.

Aztán jön egy bajnoki szünet a nemzeti válogatott elfoglaltsága miatt. Ki kell használni a rendelkezésre álló időt a csapat építésére.

acsay