You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Tévés meccsen fogadjuk a Zalaegerszeget

A Körmend és a Debrecen elleni vereség a dobogótól távolabb sodorta Kovács Péteréket, éppen ezért különösen fontos, hogy a Zalaegerszeg elleni pénteki hazai bajnoki mérkőzésen a győzelmek száma gyarapodjék.

Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen a ZTE felszállóágban van, az edzőváltásnak (Bencze Tamást Ante Nazor váltotta a kispadon) a lendületével legyőzték otthon a Sopron csapatát. A szakmai vezetésben történ változás ellenére a gárda kulcsemberei nem változtak, a palánkok alatt a Szabó Zsolt - Agafonov páros az egyik legjobb a hazai bajnokságban, külső embereik, Williams, Johnson és Djuric ponterősek, jó játékosok. Ami a gyengeségüket jelenti, az a cserék hullámzó teljesítménye, nem tud biztosan alapozni az edző a padról érkező pontokra.

Hullámzásról ugyanakkor Szolnokon is beszélhetünk, hiszen egy hosszabb pozitív sorozat után az utóbbi időszakban akadozott a csapat játéka. Különösen az irányító Davis hiányában akadt gond a támadójátékkal. Darwin Davis játéka betegség miatt egyelőre kérdéses, ha ő nem lesz, akkor várhatóan a Davis-Price páros kezébe kerülhet a karmesteri pálca. Ha így lesz, akkor ezen a téren az egy héttel ezelőtti debreceni mérkőzéshez képest javulni kell.

A győzelem kényszere mindkét csapatot nyomja, bár ez az alapszakasz végéhez közeledve már szinte minden klub esetében elmondható. A ZTE a nyolcba kerülésért harcol, az Olajbányász pedig nem akar lemondani a dobogó közelségéről.

A találkozót január 31-én pénteken 18 órától rendezik a Tiszaligetben, a játékvezetők Győrffy Pál, Farkas Gábor és Nyilas István lesznek. A mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti