You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Az Olajbányász a négyért, a DEAC a nyolcért küzd

A gyorskorcsolyás kontinenstorna döntői miatt egy nappal hamarabb rendezik meg a találkozót, így pénteken dobják fel a labdát az Oláh Gábor úti csarnokban. Egyik gárda sincs éppen jó passzban, a debreceniek kikaptak odahaza az Oroszlánytól, majd legutóbb Sopronban, míg a szolnokiak a Tszaligetben a Körmend ellen veszítettek el egy egylabdás rangadót. Pontosan emiatt aztán mindkét csapatnak különösen fontossá vált ez a mérkőzés, merthogy a vendégek nem szeretnének elszakadni az első háromtól, míg a debreceniek inkább a felsőházi rájátszás irányába mozdulnának el, mintsem hogy a legjobb nyolcért kelljen hadakozniuk.

A két gárda őszi összecsapásán simán nyert az Olajbányász, igaz, azóta a szolnokiak kerete megváltozott. Gasper Potocniknak az elmúlt hetekben a mérkőzések mellett az új játékrendszerrel is sokat kellett foglalkoznia, csapatot kell kovácsolnia a három új embert is soraiban tudó keretből.

A körmendiek ellen még nem volt teljesen fitt betegsége után Darwin Davis, elsősorban fizikálisan vett ki belőle sokat a vírus. Azóta teljes intenzitással dolgozik ő is, így a helye aligha kérdőjelezhető meg a csapatban. Láthatóan Price is keresi még a helyét, ő még nem érte el azt a formát, mellyel a tavalyi évadban a bajnokság egyik legjobbja volt. A kimaradó személye egyelőre nem ismert, azt alighanem szokása szerint az utolsó pillanatokban dönti majd el a Tisza-partiak szakvezetője.

Debreceni oldalon sem éppen felhőtlen a világ, Somogyi korábbi súlyos sérülése miatt maródi, a fiatal center, Omenaka bokasérüléssel bajlódik, s most erre a listára a DEAC vezére, legponterősebb játékosa, Milos Boriszov is feliratkozott, ő előreláthatóan két hónapra kidőlt gerincproblémái miatt. Ebből a szempontból különösen fontos, hogy immár két meccs óta együtt dolgozik a csapattal az új légiós, a hármas és négyes poszton bevethető szerb Djordje Drenovac. Két új edző is csatlakozott a hazaiak stábjához, a korábban Szegeden dolgozó Andjelko Mandics, valamint Lekli József segíti Kovács Adrián vezetőedző munkáját. A hazaiak játékát Stefan Tyler határozza meg. Előszeretettel használja ki gyorsaságát, ami néha átcsap egy kis önzőségbe. Viszont ha elkapja a fonalat, nehezen állítható meg, s ügyesen tudja helyzetbe hozni társait is. Mellette Boriszov volt a biztos végrehajtó, a center Tóth Ádám pedig a stabilitás. Boriszov ugyebár kiesett, de ez kiváló lehetőség a többi légiósnak, hogy igazolják: ponterős játékra is képesek.

Bár Milos Boriszov játéka minden bizonnyal komoly fejtörést okozhat az új összetételű debreceni szakvezetői csapatnak, bizony kőkemény meccsre számíthat az Olajbányász. Mert nyerni csak fegyelmezett és pontos játékkal lehet az Oláh Gábor úton.

A pénteken 19 órakor kezdődő találkozót a Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Ádám József bírói hármas vezeti.