You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 8. szám

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend, bajnoki mérkőzés

A siker útján

Az utóbbi időszak mérlege: négy győzelmet követően egy vereség Fehérváron egy ponttal, majd egy kötelező biztos győzelem Jászberényben. Ma, itt a bajnokság egyik kiváló együttesét fogadjuk. Alakul, formálódik csapatunk s bárkivel esélyesként lép pályára, egyre jobb teljesítményre lehet számítani.

Egis Körmend

A tabella második helyén állnak tizenkét győzelemmel és három vereséggel. Hazai pályán még nem találtak legyőzőre. A vereségeiket Pécsett, Kecskeméten és Zalaegerszegen szenvedték el. A bajnokság harmadik fordulójában méretes zakót szabtak csapatunkra, huszonkilenc ponttal legyőztek bennünket. Remek fegyvertényt hajtottak végre, amikor megyei riválisukat, a Falcot megfosztották Körmenden a veretlenségüktől.

A FIBA EC versenyében legutóbb Hollandiában győztek, és így még életben vannak a továbblépési esélyeik. Az utolsó bajnoki találkozójukon, hazai pályán sikerült egy szoros mérkőzésen a Sopron ellen győzniük.

A csapat erősségét a légiós kontingens jelenti, akik mellé felzárkózik a kiváló hazai játékosuk, Ferencz Csaba (15). Jó formában és győzelmi szériában van a vasi piros-fekete csapat, valószínű mindent elkövetnek, hogy sikeresek legyenek a Tiszaligetben.

Itt a szurkolók beszélnek:

Tóth János

A nyolcvanas években kezdtem kosarazni, és végigjártam az Olaj összes korosztályát. Olyan edzőim voltak mint Szalay Ferenc, e sorok írója Acsay Attila, Pálszabó Sándor és Tapodi László. Ezek az évek együtt jártak az Olaj-meccsre járással. Sokáig kihagyhatatlanok voltak a mérkőzések.

Manapság nem vagyok ott minden mérkőzésen, de az egész életemet meghatározták ezek az élmények. Edzőként, testnevelőként, játékosként, szurkolóként veszek részt a helyi kosárlabdában. És már szülőként is, ugyanis a fiam az U16-os csapat és a korosztályos válogatott játékosa. A mostani ellenfél sok szolnokinak, így nekem is szép emlékeket és baráti szálakat jelent.

Tiszteletre méltóak Körmend kosárlabda-hagyományai. Jelenleg is jó csapatuk van és különösen tetszik a fiataljainak - Oroszi, Takács, Németh szánt komoly szerep, illetve Ferencz Csabi legendás alakja. A mi csapatunk is biztatóan játszik az utóbbi mérkőzéseken, főként a küzdeni akarást emelném ki. Ezzel győzhetünk ma is, illetve bízhatunk a vendégek nemzetközi kupa terhelés okozta fáradtságában
- vélekedik János, a szolnoki kosárlabdázás egyik fontos, értékes szereplője.

Az én rovatom...

Szerintem az idő nekünk dolgozik, azaz amire a középszakaszhoz érkezik a bajnokság, össze fog állni a csapatunk. A légiós kontingens jó, és a vezetés azon döntése, hogy megmaradt mind a hat játékos biztonságot ad a jövőt illetően. Mindegyik külföldi játékosunk érték, kiváló adottságokkal rendelkezik. Bízom benne, hogy a magyarjaink is egyre jobb teljesítményt fognak nyújtani. A mai találkozó a Körmend ellen különösen nagy téttel bír, mert a bajnokság élcsapata látogat a Tiszaligetbe, lehet bizonyítani, hogy jogosan vagyunk az élbolyban. Mindkét csapat abban hasonló, hogy a légiósoknak meghatározó a szerepük. Döntő lehet, hogy a hazai játékosok mit tudnak nyújtani, mit tudnak hozzátenni a mérkőzéshez. Reménykedem egy jó színvonalú játékban, egy hazai piros-fekete győzelemben.

acsay