You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Jászberényben eredne a dobogósok nyomába az Olajbányász

Egypontos vereséget szenvedett az Olajbányász az Alba Fehérvár otthonában a legutóbbi fordulóban. A hullámvölgyekkel bőségesen tarkított találkozón egyet mindenképpen leszűrhettünk: még ha nem is megy a szolnokiaknak a játék, akkor is stabil, erős csapattá váltak Gasper Potocnik kezei alatt.

Persze a lélekemelő vereség is csak vereség, egy hasonlót sem játékos, sem pedig szurkoló nem látna szívesen a szerdai bajnokin. Merthogy Jászberénybe egyértelműen a győzelem szándékával utazik az Olajbányász. A másfél héttel ezelőtti fehérvári bajnoki óta nagyon sokat dolgozott a szlovén szakvezető azon, hogy a védekezés mellett a támadójáték is stílszerűen olajozottabb legyen. TJ Price beépítése is megoldandó feladat, az amerikai játékosban rejlő pontenciál, láthattuk legutóbb, rendkívül nagy, ezt pedig érthetően a vezetőedző is szeretné a csapat szolgálatába állítani.

A házigazda Jászberény komoly problémákkal küszködik gyakorlatilag a szezon kezdete óta. Augusztusban még a tavalyi sikeredző, Nikola Lazics irányításával kezdtek neki a munkának, ám a meggyengült játékosállomány miatt már akkor látszott: nem tudják megismételni a klubtörténelem legjobb szezonját, a 2018/2019-est. A játékosállomány mellett komoly belső gondok adódtak, melynek végén november 5-én szerződést is bontottak Laziccsal. Azóta a másodedző, Lo Elhadji Malick irányította a szakmai munkát, a napokban viszont megtalálták edzőjüket, a kétszeres szlovák bajnokot, a szerb nemzetiségű Miljan Csurovicsot. A tréner éppen az Olajbányász ellen mutatkozik be, ez a tény, na meg a megyei rivális érkezése minden bizonnyal kellő plusz motivációt jelent majd Pantelicséknek.

A JKSE kulcsembere egyébként a rutinos szerb center, persze Pantelics már messze nem az a pályát felszántó ember, de egyszerűen nem lehet egyedül hagyni, képes remek produkcióra. A palánkok alatt az A-csoportba tavaly berobbant honfitársa, az idén sokkal halványabb produkciót nyújtó Nemanja Aleksandrovra számíthat segítségként Pantelics. Utóbbi inkább a távoli dobásaival veszélyeztet, jókezű játékos, de idén eddig messze elmarad a tavaly mutatott teljesítményétől. Mellettük két amerikai irányító, Nelson és Miller jelentik a légiós kontingenst, rajtuk egyébként rendkívül sok múlik. Ha elkapják a fonalat, veszélyesek lehetnek bárkire, igaz, ebből idén nem nagyon született győzelem, saját csarnokukban például egyetlen egy sem.

Szolnoki szempontból érthetően nem lenne jó, ha pont most szakadna meg ez a sorozat, s ebben nagy szerepe lehet annak a tervszerű játéknak, amit az utóbbi mérkőzéseken produkált az Olajbányász. Kisebb nyavalyák a bajnokságnak ebben a szakaszban mindig vannak, a jelek szerint a továbbra is sérüléssel küszködő Pallai Tamás az, aki biztosan nem lehet ott keretben.

A JKSE - Szolnoki Olajbányász mérkőzést január 15-én szerdán 19 órától rendezik meg Bercsényi tornacsarnokban. A megyei rangadót Papp Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, valamint Györfy Rúben vezeti.