You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Fehérváron folytatná jó szereplését az Olajbányász

A zsinórban aratott négy győzelem miatt érthetően remek a hangulat Szolnokon

Gasper Potocnik eddig négyszer vezényelte az Olajbányászt, s eddig mindannyiszor győztesen hagyták el Kovács Péterék a pályát. Az Alba teljesítménye inkább hullámzónak mondható, egy oroszlányi győzelem után kikaptak Zalaegerszegen és Sopronban, közben le tudták győzni odahaza a Kaposvárt.

Mindenesetre saját otthonukban rendkívül veszélyes csapat az Alba, Marko Ljubicic vezetésével kiváló játékra képesek, ha az ellenfél nem védekezik jól, s nem kosárlabdázik fegyelmezetten, akkor azt kihasználják. Ehhez a játékosállományuk is adott, a már említett Ljubicic mellett Csorvási Milán, Darrin Govens, Slaven Cupkovic egyaránt a harmincas éveit tapossa, megéltek már néhány nagy csatát. Jesus Ramirez vezetésével igyekszik az Alba gyors, kreatív kosárlabdát játszani, persze ebben majd remélhetőleg minél sikeresebben próbálja majd megakadályozni őket az Olajbányász.

A zsinórban aratott négy győzelem miatt érthetően remek a hangulat Szolnokon. Az is eldőlt a hét elején, hogy nem szűkíti tovább játékoskeretét a csapat, így a legutóbb érkezett TJ Price-al együtt hat légiósa marad a klubnak. Persze a mérkőzésre továbbra is csak öt nevezhető a külföldiek közül, hogy ezúttal ki lesz a kimaradó, a szakvezető dönti majd el.

A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti, a Cziffra Csaba, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás játékvezetői hármas felügyel a pályán a rendre. Fontos információ az Olajbányász drukkereinek, hogy mivel elfogytak a vendégszektorba szóló jegyek, így a pénztár már nem nyit ki számukra Székesfehérváron.