You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 6. szám

Szolnoki Olajbányász - Pécsi VSK, bajnoki mérkőzés

Lendületben

Egy rövid szünetet követően sikeresen indult a bajnoki szereplés folytatása. Az újonnan kinevezett vezetőedző, Gasper Potocnik kitűnő rajtot vett. Az első találkozóján, Szegeden magabiztosan győzött csapatunk, amely talán a kötelező kategóriába tartozott.

A paksi fellépés már nehezebbnek ígérkezett, mert a Duna-partiak szereplése tiszteletet parancsoló volt. A tartalékosan felálló szolnoki gárda fantasztikus teljesítményt nyújtott az első félidőben, amely elégnek bizonyult a végső sikerhez. Idén még két hazai találkozónk lesz, ma itt a Pécs ellen, majd az év végéhez közel a Kecskeméttel. Amennyiben sikerül hozni ezt a két összecsapást, akkor együttesünk megerősíti pozícióját az élmezőnyben.

Új vezetőedző, új játékosok

Gasper Potocnik vezetőedző

A 39 esztendős, szlovén nemzetiségű, Gasper Potocnik Dragan Aleksicet váltotta a kispadon, a Szombathelytől elszenvedett vereséget követően.

Megtisztelő, hogy a klub vezetői rám gondoltak, s úgy vélik, a munkám segíthet az előre lepésben. Egy olyan csapatnál, mint az Olajbányász nagy öröm és egyben nagy kihívás edzősködni, de pont ettől szép ez a feladat - mondta az új vezetőedző.

#11 Darwin JR Davis

A csapathoz szerződött az amerikai irányító, Darwin JR Davis is, aki az előző szezonban a francia B-ligában, a Nantes színeiben játszott, ahol 10,5 pontot és 3,3 gólpaszt átlagolt. A 26 éves játékos korábban az amerikai Xavier Egyetemen kosárlabdázott, majd Európában először Szlovéniában játszott. Utána a Bundesligában a Giessen 46-ers játékmestere volt, ezt követően szerződött Franciaországba.

#4 Marjan Cakarun

Marjan Cakarun személyében 29 esztendős, 204 centiméter magas, 103 kilogrammos horvát centert szerződtetett klubunk. A középjátékos a szlovén Sixt Primorska együttesétől érkezett Szolnokra. Cakarun két és fél évet játszott a Primorskánál, idén az Adria Ligában is szerepelt. A karrierje eddig Horvátországhoz és Szlovéniához kötötte, ez alól kivételt a 2016/17-es idény jelentett, amikor a spanyol ligában a Manresa csapatának volt a játékosa.

Pécsi VSK-VEOLIA

Jól indult a szezonjuk, az első hat mérkőzésből ötöt nyertek, csak Körmendről távoztak vereséggel. A hazai bajnokságban a mélyrepülésük a Kaposvár pécsi győzelmével kezdődött. Utoljára november 9-én győztek Zalaegerszegen.

A FIBA Europe Cup-ben sem voltak sikeresek, a lejátszott hat találkozóból egyszer voltak eredményesek, igaz, három ízben mindössze egy ponttal kaptak ki, egyszer pedig hosszabbításban maradtak alul, így a nemzetközi szereplésük véget ért.

Ezen a héten szerdán pótolták a Kecskeméttel elmaradt találkozót, ahol nem sikerült a rossz szériát megszakítani. Ma, itt bizonyára nagy elszántsággal fognak küzdeni, hogy kilábaljanak a „gödörből”.

Itt a szurkolók beszélnek:

Kovács Anita

A ’80-as évek végén egy baráti társasággal mentem ki először Olaj-mérkőzésre, akik közül többen az utánpótlás területén kosárlabdáztak. Fokozatosan megismertem és megszerettem a játékot és a csapatot. Nagy élmény volt a ’91-es bajnokság megnyerésének ünneplése, a Kossuth téri fiesta. Ez az esemény tovább mélyítette a kapcsolatomat.

Az idő múlásával most már a leányom és fiam is híve a sportágnak, mivel a Sportiskola keretei között versenyszerűen űzik azt. A mostani változások a csapat körül szerintem várhatóak voltak, mert nem jól indult a szezon. Az előző évi csapatból csak Kovács Péter és a fiatalok maradtak meg, új együttest kellett építeni. Az indulásnál úgy látszott, jó lesz a gárda, de aztán felszínre jöttek a gondok. Lépett a vezetőség, új vezetőedzőt, új irányítót és új centert szerződtettek. Kenneth Smith távozását sajnálom, de bízom a vezetőedző döntésében a kiválasztást illetően.

A soron következő két mérkőzés közül az egyiket sem szabad félvállról venni, mindkét találkozón győzelmet várok és remélek, bízom az új játékosok sikeres bemutatkozásában
- vélekedik Anita, a csapat elkötelezett híve és szurkolója.

Az én rovatom...

Valami megmozdult, valami új kezdődik. A szurkoló mindig reménykedik, hogy a csapata jobb és eredményesebb lesz. A vezetőedzőcserét követően Szegeden siker, Pakson pedig egy imponáló, fényes győzelem. Az új szakvezető kezdése remekül sikerült, és bízom benne, hogy a folytatás is jó lesz. A két új igazolás adminisztrációján nagy gőzzel dolgozik a vezetőség és remélhetőleg be is mutatkoznak a mai mérkőzésen. Bízom benne, hogy az irányító játékos cseréje igazolni fogja vezetőedzőnk elképzelését. A center poszton szereplő, új horvát játékos pedig remélhetőleg azt az iskolát járta ki, mint Luksa Andric, és akkor nem lehet probléma.

A paksi győzelem nem sikerült közvetítése számos kosárlabdaszurkolónak okozott csalódást és bosszúságot, a „mindiGO” adása nem működött. Számomra és gondolom még sok szurkoló társamnak is érthetetlen, hogy ha valaki, valamilyen szervezet vállal valamit, akkor miért nem teljesíti. Bizonyára van az ügynek felelőse, mindkét oldalon. Jó lenne a szurkolók érdekeit képviselni annak, akire tartozik ez a feladat.

acsay