You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 5. szám

Szolnoki Olajbányász - Sopron, bajnoki mérkőzés

Kovács Péter

Kovács Péter (10) csapatkapitányunk nyilatkozata a legutóbbi mérkőzés után: Megértem a negatív visszhangokat, hiszen három elég gyenge mérkőzést játszottunk, ahol komolyan elmaradt a csapat attól a teljesítménytől, amit nyújtani képes. Úgy gondolom, hogy nem is pusztán azzal van a legnagyobb baj, hogy jelenleg a hetedikek vagyunk, vagy azzal, hogy kikaptunk, hanem azzal, ahogyan kikaptunk. Nekünk, játékosoknak is át kell gondolni a történteket, illetve fókuszálni a következő mérkőzésekre.

Sopron KC

Mai vendégeink sincsenek túl jó szériában. A lejátszott hét mérkőzésből két alkalommal sikerült győzniük, mindkét alkalommal idegenben. Az első fordulóban a Jászberényt verték meg, majd az ötödik találkozójukon egy kiváló hajrával győztek Kaposváron. Hazai pályán még nem sikerült nyerniük, legutóbb, otthon kikaptak az újonc Oroszlánytól, ez a kudarc már sok volt a vezetésnek és léptek.

Megváltak a csapat legjobb házi pontszerzőjétől, Pitts, Damier Eriktől, aki a tavalyi szezonban Jászberényben nagyszerűen teljesített, de az OSE Lions találkozó előtt a soproni éjszakában készült a mérkőzésre. Közös megegyezéssel szerződést bontottak a vezetőedzővel Sabáli Balázzsal.

Gyorsan meg is találták az utódot a kispadra a görög, Kostas Flevarakis személyében. Az ötven éves szakember, három héttel ezelőtt, még a Szombathelyi FALCO BL-meccsén a görög PAOK-ot irányította. A klubnál azonban anyagi nehézségek adódtak, az edző szabaddá vált. E hét szerdáján érkezett Sopronba, és vette át az irányítást.

Itt a szurkolók beszélnek:

Debreczeni László

A sport mindig közel állt hozzám, aktívan fociztam a Szolnoki MÁV színeiben, különböző korosztályokban. Egy sérülés vetett véget a nagypályás karrieremnek. Később kispályán, a kapuban szép sikereim voltak.

A kosárlabdával a kapcsolatom 1997-ben kezdődött, amikor megalakult a Szolnok Városi Televízió. Lengyel Gyuri volt a kommentátor, aki az Olaj kispadja mellől közvetített, én meg a kamera mögül követtem az eseményeket. Nagyon együtt voltunk, közösen utaztunk a csapattal, családias volt a hangulat, szinte csapattagnak éreztük magunkat, jó érzés volt. Legutóbb nagy változások történtek az Olajnál. Szerintem most még nem állt össze a kép, nincs csapat, nincs vezéregyéniség, a magyar játékosok teljesítményét keveslem.

Ilyen első negyedet, amelyet Oroszlányban produkált a csapat, egy Olajnak nem lehet megengedni, én szégyelltem magam. Most, ma itt a Sopron ellen remélem tudunk nyerni, csapatként funkcionálunk, rátalálunk a helyes útra, és jönnek a győzelmek
- vélekedik László, akit kis hazánkban Bubunak ismernek.

Az én rovatom...

Mint annyi más Olaj-szurkolónak, nekem is csalódást okozott csapatunk legutóbbi oroszlányi szereplése. A találkozó előtt gondoltam, hogy nem lesz könnyű összecsapás, de ilyen produkcióra nem számítottam.

Az Oroszlány csapatában, a 22-es mezben Zsíros Péter lépett pályára. A játékos Szolnokon nevelkedett, a játék alapjait a Széchenyi körúti Piros Iskolában sajátította el. Az általános iskola hetedik osztályába járt, amikor beválasztottam az úgynevezett „tehetség” csoportba. Kadét kort követően átkerült az ifikhez, majd egy kis időre eltűnt. Később, amikor már a Szolnoki MÁV-nál tevékenykedtem egy fiatal csapattal, megjelent az edzésemen Péter. Néhány meccset játszott a csapat színeiben, de javasoltam neki, hogy térjen vissza az Olajhoz. Zoran Kmezic volt az ifi edzője, befogadta. Később bekerült az első csapat keretébe, de nem tudott gyökeret verni, nemigen kapott játéklehetőséget. Most úgy néz ki, helyén van, és hozzájárult csapata sikeréhez. Számomra némi örömöt okozott Péter szereplése, az Olaj veresége ellenére.

acsay