You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 3. szám

Szolnoki Olajbányász - Debrecen, bajnoki mérkőzés

Háromból egy!

Nem sikerült Körmenden az Olaj vendégszereplése, amelyről így nyilatkozott a szolnoki vezetőedző és a csapatkapitány:

Dragan Aleksic vezetőedző: Gratulálok a Körmendnek, a játék mindkét elemében, védekezésben és támadásban is nagyszerűen teljesítettek. Mi nem tudtunk úgy védekezni, ahogy szerettünk volna, összeomlottunk hátul az első perctől kezdve. Ezt követően elvesztettük az önbizalmunkat támadásban, ami el is döntötte a mérkőzést. Nagy nyomás volt azokon a játékosokon, akik még nem tudták, hogy milyen nehéz itt játszani. Remélem, hogy a következő mérkőzésen már meg tudjuk mutatni, hogy jobb hozzáállással, magasabb színvonalon is képesek vagyunk játszani, és talán személyesen is felkészültebben, jobban tudunk reagálni a pályán történtekre, mert így mindig bajban lehetünk, amikor idegenben játszunk.

Kovács Péter csapatkapitány: Gratulálok a vasiaknak, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. Amit elterveztünk, abból semmi sem valósult meg a mérkőzés folyamán. Mind védekezésben, mind támadásban alulmúltuk magunkat. Teljesen kétarcú a csapat, mást mutat az edzésen, mint amit a mérkőzésen. Nekünk, játékosoknak komolyan el kell gondolkodnunk ezen. Amellett, hogy a védekezésünk gyakorlatilag átjáróház volt és ebből könnyű kosarakat kaptunk, támadásban is rengeteg eladott labdánk volt, türelmetlenek voltunk, ebből könnyű kosarakat kaptunk. Sajnos a Körmend ellen, itt idegenben nem lehet nyerni, de még hazai pályán is nehéz lenne. Nagyon fontos lesz, hogy kiértékeljük ezt a mérkőzést és változtassunk.

Debreceni EAC

A találkozó előtt Tóth Ádámot - aki most a vendégcsapatot erősíti, de ezt megelőzően három szezonon keresztül az Olaj egyik meghatározó játékosa volt − kérdeztem az új együtteséről.

– Hová várod a DEAC-ot ebben a szezonban, mik az elvárások?

– Korai még erről beszélni, hiszen még csak három forduló ment le. Az mindenesetre látszik csapaton belül kialakult az összhang, egy irányba húzunk, együtt vagyunk. Az elvárás a legjobb nyolcba kerülés, de én személy szerint jobbat várok és szebb célok is lehetnek kilátásban.

– Hogyan látod a szolnoki találkozó esélyeit?

– A Tiszaligetben a Szolnok az mindig Szolnok, annak ellenére, hogy a szezont most nem jól kezdték. Játszottunk velük felkészülési mérkőzést, ismerjük őket. Szerintem jó mérkőzés lesz, és majd meglátjuk...

Itt a szurkolók beszélnek:

Lados Tamás

Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen, a „piros” iskolában ismerkedtem meg a kosárlabdával. Annak idején a kosarasutánpótlás-nevelés fellegvára volt az iskola tornaterme. Sok, később élvonalban szereplő játékos került ki onnan. Én az Olajnál az ifjúsági csapatig jutottam, sajnos nekem nem sikerült olyan szintre eljutni, hogy továbbléphessek a felnőtt mezőnybe.

Eltávolodtam az aktív játéktól, de a szeretet a sportág irányában megmaradt mind a mai napig, és az Olaj kosárlabdáját szurkolóként követem és figyelemmel kísérem.

Úgy gondolom, a mostani csapat türelmet, időt és sok munkát igényel. A szakmai tevékenységhez nem akarok és nem is tudok hozzá szólni, mert laikus vagyok ezen a téren. Szeretem a játékot, szeretem a csapatot, és remélem, tudnak változtatni. Ma itt a Debrecen ellen javítani lehet és javítani kéne
- mondja Tamás, a hűséges szurkoló.

Az én rovatom...

Az elején vagyunk a bajnokságnak, de azt elmondhatjuk, hogy csapatunk számára nem kezdődött jól a szezon. Az első találkozón, hazai pályán leiskolázott bennünket a Székesfehérvár, ami a vereségen túl az Olajszurkoló számára még különösen kellemetlen élmény a két klub történetét ismerve. A Jászberény elleni hazai győzelem némi vigaszt jelentett, ugyanis ha tárgyilagosan nézzük, ez a mostani berényi gárda nem túl acélos alakulat. A következő mérkőzés, matiné előadásban Körmenden volt, ahová ritkán utaztunk biztos győzelem reményében, de volt már rá példa. Az is előfordult már, hogy súlyos vereséggel utaztunk haza, nem is oly régen, ez év márciusában, 32 ponttal bizonyultak jobbnak a vasiak.

Persze, azért nincs itt a világvége, de látszik, hogy gondok vannak, amelyeket orvosolni kell és keményen dolgozni tovább. A Körmenden elszenvedett vereségünknek pozitív színfoltja volt a helyszínen a szolnoki szurkolók jelenléte és csapatunk buzdítása.

acsay