You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 2. szám

Szolnoki Olajbányász - Jászberény, bajnoki mérkőzés

Több kell!

Legutóbb kellemetlen, kissé megalázó vereséget szenvedett újjáalakult csapatunk az ősi riválistól, az Alba Fehérvártól hazai pályán. Pedig, régen látott szépszámú hazai szurkolótábor fogadta a csapatokat. A vendégek minden tekintetben felülmúlták az Olajbányászt. Nem sikerült a rajt, a bajnokság kezdése.

Csapatunk vezetőedzője Dragan Aleksic így vélekedett a mérkőzést követően:

Elismerésem az Alba Fehérvár csapatának, mert védekezésben és támadásban végig koncentráltan játszott. Sajnos nekünk különösen a védekezésünk volt gyenge, nem tudtunk figyelni, nem tudtuk kivédeni a kettő-kettő játékát. Úgy érzem, játékosaink megilletődtek ettől a fantasztikus legkortől.

Ma a megyei rivális együttessel találkozunk, akitől alapos leckét kaptunk az elmúlt szezonban. Van hát miért törleszteni. Bízunk a jobb és eredményesebb folyatásban.

Jászberényi KSE

Az elmúlt szezonban sikeresen szerepelt a megyénkbeli csapat. Most nincs könnyű helyzetben a jászsági gárda. Náluk is jelentős változások zajlottak. Új elnöke lett a klubnak Petőfi Áron személyében, aki célul tűzte ki, hogy a csapat bekerüljön a legjobb nyolc közé és szerepeljen a rájátszásban. Nincs könnyű dolga az új vezetőnek, a tavalyi szezon fő szponzora, a sikeres szereplés ellenére, nem vállalt további támogatást.

Legutóbbi találkozójukon a végjátszmában szorosra alakult a küzdelem a Sopron ellen, de tíz pontos vereség lett a vége. A tavalyi hazai kedvenc és kiváló „pontgyáros”, Damier Pitts most a vendégcsapat színeiben pattogtatott, és nem volt tekintettel tavalyi kenyéradójára, 29/6 mutatót produkált.

A mai találkozót követően Pakson lépnek pályára.

Itt a szurkolók beszélnek:

Magyar Dávid

Édesanyja csalta ki az Olaj meccsére 2006-ban, addig inkább a foci állt hozzá közelebb. A kosármérkőzésen magával ragadta a hangulat, nem is volt kérdés, hogy a továbbiakban is járt a találkozókra. Az Olaj TV, ahol kommentátorként tevékenykedett, sajnos megszűnt.

Hogy a szurkolótársaim továbbra is megkapják a friss információkat a csapatról, szeptember elején elindítottam a teljesen saját készítésű Tripla-dupla Podcast-et. Ennek a formátumnak nagy előnye, hogy bárhol bármikor meg lehet hallgatni, autóban vagy buszon ülve, séta közben stb. Aki meg nem tette meg, Facebookon felkeresheti a podcast oldalt, vagy a www.tripladupla.hu weboldalt. A mai találkozón magabiztos győzelmet varok. Az Alba elleni fiaskó ellenére is, szerintem képesek lehetünk akar duplázásra is, ha nem jön közbe komoly sérülés, mint tavaly - vélekedik Dávid.

Az én rovatom...

Vártam, vártuk szurkoló társaimmal együtt a bajnoki rajtot. Bizakodtunk, reménykedtünk, hogy majd sikerül legyőzni a régi vetélytársat, a Székesfehérvár csapatát. Sajnos az Alba legénysége szertefoszlatta reményeinket. Magabiztos, ponterős játékkal legyőzött bennünket. El kell ismerni, bármilyen rosszulesik is, minden tekintetben jobbak voltak. De úgy gondolom, azért nem történt katasztrófa. Van lehetőség bőven a javításra, ám a tanulságot, a tapasztalatokat le kell vonni és a jövőt illetően hasznosítani.

Újdonság, hogy ebben a bajnoki évben a versenykiírás egyik kitétele szerint a bajnokság minden mérkőzésének, minden szakaszában minimálisan egy hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodni, kivéve, ha kipontozódás vagy kizáró hibák miatt ez nem hajtható végre. Az intézkedés következtében így több lehetőség adódik a hazai játékosoknak a szereplésre.

acsay