You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 1. szám

Szolnoki Olajbányász - Alba Fehérvár, bajnoki mérkőzés

Új név, új csapat, új címer, új vezetés

Mérföldkőhöz érkezett a hatvan esztendős Olaj, amely egy igen sikeres időszakot tudhat maga mögött, különösen az utóbbi egy-két évtizedben.

Remélhetőleg a folytatás is legalább olyan eredményes lesz, mint a mögöttünk hagyott bajnoki szezonok. A név nem új, mert a múltban már szerepelt csapatunk Szolnoki Olajbányász elnevezéssel, és a mostani címer is emlékeztet a kezdet kezdetére.

Megújult a csapat játékoskerete, a vezetésben az ügyvezető igazgató Csősz Tamás lett, aki tősgyökeres szolnoki, és Olajos kosaras vénákkal rendelkezik. Végigjárta az utánpótlás lépcsőit, egészen az U20-ig. Azt követően megszakadt aktív pályafutása, mert a tanulmányai kaptak elsőbbséget. „A” csoportos minősítésben fújta a sípot néhány évig az NB I-ben, de egy idő után ezt is befejezte, mert a család és a munka mellett nem jutott rá idő.

A mostani feladatra a felkérést nagy kihívásnak tekinti, és igyekszik úgy ellátni, hogy az eddigi értékeket megőrizze, a folyamatos fejlődést biztosítsa. Azt vallja: „Szolnokon mi más lehet a cél, mint a legjobbnak lenni!”

Alba Fehérvár

Rangadóval kezdődik a bajnokság a sorsolás szeszélye folytán, mindjárt az elején összetalálkozunk a Szolnokkal. Nálunk is sok változás volt, ahogy az Olajnál is. Új légiósokat szerződtettünk, és a magyar részen is vannak átalakulások. A felkészülésünk jól sikerült, a komoly sérülések elkerültek bennünket, habár volt egy, amelyik légiós cserével járt. Bízom benne, hogy jó úton járunk, szeretnénk a bajnokságban a topon lenni és a végén a négy között végezni, ott meg akármi is lehet. Azt tudjuk, hogy a Tiszaligetben nehéz nyerni, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról - nyilatkozta Simon Balázs klubigazgató.

Itt a szurkolók beszélnek:

Maródi Zsolt

Kosaras szurkolói dinasztia a Maródi család. A nagyapa Maródi Antal, Tóni bácsi a kilencvenes években már látogatta a kosárlabdamérkőzéseket. Fia, Tóni szintén törzsszurkoló lett, és az unoka, Zsolt is csatlakozott a felmenőkhöz.

A csapatunk jelentősen átalakult. Amit eddig láttam, úgy vélem, jó volt a légiós választás, talán palánk alatt center poszton tűnik számomra kissé sebezhetőnek a gárdánk. Nehéz most tippelni, hogy milyen erősségű lesz az Olaj. Nem ismerjük a mezőnyt, hogy melyik csapatnak hogyan sikerül az erősítés. Jó lenne olyan pozíciót elcsípni, amelyik nemzetközi szerepléssel jár, amelynek ebben a szezonban híján leszünk. Ma itt az Alba ellen győzelmet várok. Sokat jelentene egy jó rajt. Szurkolói szempontból meg kötelező a győzelem a fehérvári alkulat ellen, hazai környezetben - mondja Zsolt.

Az én rovatom...

A felkészülés folyamán bekéredzkedtem egy edzésre. Megmondom őszintén, elég furcsa volt a sok idegen arcot látni. Azután jöttek az edzőmérkőzések, ahol egyre jobban megismertem az új játékosainkat. Mint szurkoló úgy gondolom, jó csapatunk lesz. Persze majd élesben dőlnek el a dolgok. A sors úgy hozta, hogy a bajnoki rajt mindjárt az ősi ellenféllel, a Fehérvárral kezdődik. Ahhoz, hogy felmérjük csapatunk helyét a honi mezőnyben, néhány fordulónak el kell telni, de bizakodom szurkoló társaimmal egyetemben, hogy ott leszünk a legjobbak között.

acsay

GÉZA ELMENT!

Szegényebb lett az Olajos kosárlabda társadalom. Hetvennyolcadik életévében elhunyt Pap Géza, a szakosztály meghatározó alakja. 1963-ban került az olajiparba és bekapcsolódott a kosárlabdaszakosztály tevékenységébe. Először, mint játékos erősítette a csapatot, majd később edzőként és szakosztályvezetőként tette a dolgát. Elévülhetetlen érdeme, hogy a ’60-as, ’70-es években életben tartotta munkájával az Olaj férfi kosárlabdáját. Edzői tevékenységével a legendás „Pap Géza tanodából” sok későbbi jeles kosaras került ki. Néhány éve, felesége halála után elköltözött nagyobbik fiához, Szegedre, de a kapcsolatot tartottuk, és beszélgettünk a kosárlabdáról. Halála váratlanul ért mindnyájunkat, emlékét megőrizzük, és tisztelgünk az elvégzett munkája előtt, köszönjük, amit az Olajbányász kosárlabdáért tett.

GÉZÁNK, NYUGODJ BÉKÉBEN!