You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

Győzött a Vásárhely Szolnokon

A tavaly még a piros csoportba való feljutásért harcoló vásárhelyiek érkeztek Szolnokra. A vendégeknek különösen fontos volt a találkozó, hiszen sikerükkel utolérhették az Olajbányászt, míg a hazai győzelemmel megerősíthette helyét a középmezőnyben a Szolnok.

Az Olajbányász fiataljai kapkodva, sok pontatlansággal kezdték a mérkőzést, míg a vendégek Varga Ákos pontjaival 7-12-re megléptek a negyed felére. Jakab Máté, a szolnokiak edzője elsősorban a védekezés pontatlansága miatt vitatkozott fiaival, nem oktalanul. A vásárhelyiek egy pillanatnyi szolnoki föllángolás után ismét könnyedén megléptek (10-19). A vendégek elsősorban azt használták ki rendkívül jól, hogy a kihagyott dobások, vagy eladott labdák után rendre rosszul rendeződtek vissza Taiwoék védekezésben. Így aztán egyáltalán nem volt meglepetés, hogy játékrész végére 9 ponttal Tóth Tamás tanítványai vezettek (15-24).

Gilszki Erik triplájával indult a második negyed, láthatóan koncentráltabban játszottak a hazaiak. Ám sajnos a védekezésben továbbra is voltak helyezkedési hibák. Ugyanakkor nem emiatt nem tudott fölzárkózni az Olajbányász, sokkal inkább azért, mert a támadójáték egyszerűen nem akart összeállni. Egyéni vállalások, nehéz dobások, na meg türelmetlenség jellemezte a hazaiakat (26-36).

A vendégek viszont Molnár Bence remek játékával fokozatosan növelték előnyüket, védekezésben és támadásban is uralták a mérkőzésnek ezt a szakaszát. A nagyszünetre végül 13 pontos vásárhelyi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (32-45).

Fordulás után fegyelmezettebben kosárlabdáztak az Olajbányász fiataljai, s Csák Bence vezetésével lépésről lépésre megkezdték a felzárkózást (41-49). Több lehetőségük is volt Pallaiéknak arra, hogy egészen szorossá tegyék a mérkőzést, de néhány eladott labda megint visszavetette a lendületet. Aztán Csák és Pallai kosaraival újra sikerült tíz ponton belülre jönni, majd Taiwo brusztolós duplájával két és fél perccel a negyed vége előtt már csak hét pont maradt a vásárhelyi előnyből (50-57). Érezhetően megtorpant a vendégek játéka, amiben kulcsszerepe volt a szolnoki védekezésnek, nem voltak könnyű kosarak, csökkent az eladott labdák száma, így a harmadik negyed végéhez érve újra nyitottá vált a mérkőzés (56-61).

Az utolsó negyedben mindkét csapat kapkodva kezdett, majd Taiwo öt pontjával régen látott közelségbe, mindössze három pontra került az Olajbányász a Kosársulitól. Sok volt a hiba, láthatóan fáradtak a játékosok, immár mindenki a kulcsemberektől, Csáktól és Pallaitól, illetve Vargától és Molnártól várta a pontokat. Négy perccel a mérkőzés vége előtt Molnár szép kettese után Hargitai fölösleges sportszerűtlen faultjának köszönhetően egyetlen pontra zárkózott az Olajbányász. A túloldalon a lehető legrosszabbkor hibázott a szolnoki védelem, Varga dobhatott bántóan könnyű ziccert három ember között (67-70). Alig három perc maradt hátra. Labdát szerzett a Szolnok, de érthetetlen módon siettették a befejezést, Csák Bence elkapkodott triplája kimaradt, a túloldalon Varga kettese beesett. Egy perc volt hátra, amikor Csák Bence csak az egyik büntetőjét dobta be. A Vásárhely lezárhatta volna a meccset, de Molnár kezéből kicsúszott a labda. A szolnoki tripla nem volt jó, Molnár büntetői pedig bebiztosították a vásárhelyi győzelmet. Összességében a vendégek végig vezetve megérdemelten vitték haza a sikerért járó két pontot, s a táblázaton utolérték az Olajbányászt.

Statisztika
Képgaléria
OLAJBÁNYÁSZ U23 - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 70-76