You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

Tiszaújvárosban nyertek a fiatalok!

Nem úgy indult az Olajbányász fiataljainak vasárnapi B-csoportos mérkőzése, hogy a végén győzelem is lehet belőle. A házigazda Kiss és Lajsz vezetésével jól kapta el a ritmust, jól védekeztek, nem hagyták kibontakozni a vendégeket. A második negyedben fordult a kocka, Pallai és Frank remek játékával a félidőre négy pontra megközelítették a tiszaújvárosiakat a szolnokiak (31-27).

A fordulás után úgy tűnt, a házigazda rendezni tudta a sorokat, Taiwoék nem igazán találták a gyűrűhöz vezető utat, így a negyedik negyed előtt megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek Lajszék (46-35). Leginkább a kevés dobott pont miatt bosszankodhatott Szarvas Gábor, a védekezéssel ugyanis különösebb gond ekkor sem akadt.

A záró tíz percben aztán nagyot fordult minden, a fáradó házigazdát fokozatosan felőrölte a tartalékos Olajbányász, s utolérte az újvárosiakat. A nagy roham ellenére úgy tűnt, a végén mégis otthon tartja a két pontot a Phoenix. Amikor pár másodperccel a vége előtt egypontos hazai előnynél Pöstényi állt a büntetővonalra, lényegében a győzelemért dobhatott. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta, ezzel 61-59-re vezetett a Tiszaújváros. Akkor még nem tudhatta senki, hogy az elhibázott büntető a meccsébe került a hazaiaknak. Szarvas Gábor ugyanis gyorsan időt kért, majd Frank Áron labdáját két másodperccel a vége előtt Gilszki Erik dobta be a triplavonalon túlról, amivel megnyerte a mérkőzést az Olajbányásznak.

Szarvas Gábor: Igaz, hogy a mérkőzésen csak egyszer vezettünk, a két másodperccel a vége előtt született győztes dobás ellenére is azt mondom, megérdemeltük ezt a sikert. Tíz pontos hátrányban sem adtuk fel a meccset, harcoltunk, vetődtünk, küzdöttünk minden labdáért, pedig mindenki fáradt volt már. A védekezésünkkel egyébként végig elégedett lehettem. Gilszki Erik dobása a végjátékban élményszámba ment.

Statisztika