You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
U20

Az utolsó öt perc döntött a fiatalok meccsén

Kiegyenlített, gyakorlatilag az utolsó percekig fej-fej melletti mérkőzést hozott a szolnoki és a kaposvári U20-as csapatok mérkőzése. Mindkét gárda igyekezett odafigyelni védekezésére, s ez a mérkőzés jelentős részében sikerült is. Ritka volt a könnyű kosár, brusztolni, harcolni kellett minden pontért. Ennek alighanem az is okozója volt, hogy sem a szolnokiak, sem a kaposváriak nem lehettek büszkék dobóteljesítményükre. Mondhatnánk úgy is, pocsékul céloztak a játékosok kintről és bentről egyaránt.

Így aztán az határozta meg az éppen vezető gárda személyét, hogy ki hibázott éppen akkor kevesebbet, s ki szedte jobban a lepattanókat. A félidő döntetlen állása mindezek ismeretében nem meglepő, a kaposvári csapatból Horváth Hunorral nem igazán tudtak mit kezdeni a szolnokiak, míg a házigazdánál Pallai és Taiwo volt eredményesebb a többieknél.

A fordulás után sokáig nem változott a játék képe, jobbára a Kaposvár vezetett egy-két ponttal. A záró tízpercre döntetlennél fordultak a felek, s a szoros állás egészen a negyed feléig működött is. Ekkor azonban, alighanem fáradtság miatt, visszaesett Horváthék teljesítménye, s Szarvas Gábor fiai végül Pallai és Taiwo vezetésével megnyerték az összecsapást.