You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Tíz perc alatt eldőlt a piros-fekete rangadó

A Körmendnek sikerült jobban alkalmazkodni a kora délutáni kezdéshez, s gyakorlatilag az első negyedben lerendeztek minden fontos kérdést Keller Ákosék. Végül nem várt különbséggel győzték le a vendég Szolnoki Olajbányász együttesét.

Juhos Levente mellett Pallai Tamás sem lehetett ott a csapattal a vasi kisvárosban, ugyanis bokasérülése miatt egyhetes pihenőt írtak elő számára az orvosok. A mérkőzést egy 10-2-es rohammal kezdte a házigazda, a Zolnner-érában megszokott kőkemény védekezésből szerzett labdákkal könnyedén építették fel előnyüket. Dragan Alekszics időkéréssel igyekezett megállítani a körmendi rohamokat, de nem igazán járt sikerrel, ugyanis ezen a délutánon ismét komoly gondok akadtak a szolnoki védekezéssel. Sőt, most először a támadójáték sem ment, minden egyes pontért küzdenie kellett Joneséknak (33-18).

A második negyedben pontatlanabbá, kapkodóbbá vált a körmendiek támadójátéka, amit igazán nem tudott kihasználni az Olajbányász, mivel Kovácsék sem jeleskedtek az ellenfél palánkjának a közelében. Az első negyedhez képest bántó pontszegénységet hozó második játékrész után 47-30-as hazai vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után ismét viharos körmendi rohamokkal kellett szembenéznie az Olajbányásznak, Ferenczék továbbra is remekül védekeztek, s sorra szerezték könnyű kosaraikat. A túloldalon nem ment a játék Smithnek és Morantnak sem, s ezúttal a sok dobott pontja ellenére Jones sem igazán tudott segíteni övéin. Összességében a csapatjáték nem ment ezen a napon Dragan Alekszics fiatainak, így a végjátékban azért is meg kellett dolgozni, hogy harminc pont alatt maradjon a különbség.

A folytatásban jövőhét szombaton a Debrecen érkezik a Tiszaligetbe, s bizony ez lesz az a mérkőzés, ahol már nem szabad kikapnia a Szolnoknak, ha nem akar már a bajnokság korai szakaszában túl nagy hátrányba kerülni vetélytársaival szemben.