You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Megérdemelt szolnoki siker a megyei rangadón

Alekszandrov és Miller vezérletével remekül kezdett a Jászberény a Tiszaligetben, az első percekben mintha a házigazda tűnt volna megilletődöttnek. Dragan Alekszics ki is kérte gyorsan az első idejét három perc után (5-15). Az Olaj elsősorban Jones higgadtságának és pontosságának köszönhetően a negyed végére utolérte ellenfelét, ekkorra már a Smith-Morant játékkapcsolat is remekül működött néhány látványos légpassz és hatalmas zsákolás formájában. Az első szünet végén már az Olajbányásznál volt az előny, de a sok kapott pont a pontatlan védekezésről árulkodott (28-26).

Két eladott labdával, valamint negyven másodperc alatt négy berényi ponttal indult a második negyed. Ám mielőtt elhitték volna a vendégek, hogy irányíthatják a mérkőzést, a feljavuló és remekül célzó Tucker, valamint Jones élére állt a szolnoki játéknak, s nem csupán támadásban, de védekezésben is sokat javult az Olajbányász. Pantelicsék kilenc perc alatt csak hat pontot dobtak, aminek köszönhetően a nagyszünetben már tízpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (46-36).

Fordulás után már nem volt kérdés, Kovács Péterék helyenként egész látványosan kosárlabdáztak, s a védekezésben is egyre többször sikerült megoldhatatlan feladat elé állítani a vendégeket, akik meglehetősen elfáradtak a harmadik negyed végére. Így aztán Dragan Alekszics sok lehetőséget tudott adni a fiataloknak, ez már nem befolyásolta a végeredményt, s még az is belefért, hogy az utolsó negyedet a Jászberény nyerte.

A legfontosabb azonban szolnoki szempontból az, hogy a védekezés két és fél negyeden keresztül már olyan volt, amilyen elvárható egy nagy célokért küzdő együttestől.