You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

A Kecskemét ellen folytatná jó sorozatát az Olajbányász

Mi tagadás, jobban nem is sikerülhetett volna a két új játékos, Marjan Cakarun és Darwin Davis bemutatkozása, kulcsszerepet vállaltak abban, hogy végig vezetve magabiztosan győzze le a PVSK csapatát az Olajbányász.

Gaspes Potocniknak tehát edzőként továbbra sem kellett megízlelnie a vereség ízét a szolnoki kispadon ülve, ami annak fényében, hogy Szegeden és Pakson egyaránt idegenben kellett vezényelnie tanítványait, remek eredmény.

A Pécs elleni remek játék több mint biztató, bár ezúttal a KTE személyében a bajnokság meglepetéscsapata érkezik Szolnokra. Forray Gábor fiai sok együttes dolgát nehezítették már meg, szervezett, fegyelmezett kosárlabdájukkal. Legutóbb Oroszlányban Wittmann Krisztián sokadik utolsó pillanatos kosarával már-már győztesnek látszottak, ám a hazaiak végül egy duplával legyőzték a kecskemétieket. A lila-fehéreknél továbbra is Wittmann a csapat egyik fő erőssége, mellette a régóta kecskemétiként szereplő Djeraszimovics, Karahodzsics és Djuraszovics, illetve a amerikai Thomas határozza meg a játékot. Rájuk kell különösen figyelnie Rudner Gáboréknak vasárnap.

Az Olajbányász számára a bajnoki mellett fontos továbbra is a sok munka, hiszen az edzőváltás mellett játékosokat is cserélt a klubvezetés. Az új emberek beépítésén még sokat kell dolgoznia a szakmai stábnak, de az eredmények már most is fontosak. Egy biztos, a Kecskemét ellen még nem léphet pályára az újonnan igazolt TJ Price, így ugyanazzal a csapattal veszi fel a küzdelmet az Olajbányász, mint a PVSK ellen. Sőt, amennyiben Dakarai Tucker sérülése rendbejön, úgy ő is ott lesz a keretben.

A mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik, a Praksch Péter, Győrffy Pál, Nyilas István játékvezetői hármas vezeti majd a szomszédvári rangadót.