You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Az Olajbányász nyerte a Tisza-partiak csatáját

Vajon melyik seprű seper ma jobban, azaz melyik edző tudott jobb hatással lenni új csapatára? Ez volt a legfontosabb kérdés a Tisza-parti csapatok pénteki bajnoki mérkőzésén. A szegedi, azaz hazai kispadra Szrecsko Szekulovics, míg a szolnokira Gasper Potocnik ült le mérkőzésen először.

Az Olajbányász nem a megszokott kezdőötösével kezdte a mérkőzést, ezúttal Krstic eredeti posztján, a hármason kezdett, Tucker került a kispadra, s Jones a kezdőbe. Ez a felállás aztán nagyon gyorsan változott, ugyanis Asbury rendkívül gyorsan megszórta magát Morant nem éppen életerős szorításában, így az Olajbányász rugólábú centere gyorsan a padon találta magát. Helyére Tóth Norbert érkezett, ám Asbury és a szegediek lendülete az első játékrészben kitartott (21-16).

A folytatásban sokkal összeszedettebben kosarazott az Olajbányász, s Jones vezérletével előbb utolérte ellenfelét, majd átvette a játék irányítását. Bár láthatóan jobban koncentrált a védekezésben az Olajbányász, nem ez volt a döntő a játék képének változásában, hanem a támadójáték. Ugyanis ebben volt nagy különbség a két csapat között (41-47).

A nagyszünet után a hazaiak mintha bent maradtak volna az öltözőben, az Olajbányász Jones eredményességének köszönhetően nagyon gyorsan ellépett ellenfelétől (47-61). Jól működött a Juhos-Krstic játékkapcsolat a palánkok alatt (a szerb játékos ekkor már négyes poszton szerepelt): ketten a harmadik negyed közepéig 22 pontot termeltek összesen.

Igyekezett szigorúan védekezni az Olajbányász, ez viszont nagyon sok faulttal járt. Juhos Levente harmadik hibája után a kispadra is kényszerült. Mindez nem szegte kedvét a vendégeknek, egyre nőtt a különbség a két csapat között, Tóth Norbert ziccere után már hússzal vezettek Juhosék (50-70). A játékrészt aztán Jones dudaszós duplája zárta le, így a záró negyed előtt több mint biztató előnnyel várhatták a folytatást a szolnokiak (53-72).

Kovács Péter kicsit talán túlságosan szigorúan befújt sportszerűtlenjével kezdődött a negyedik negyed, erre Jones és Rudner révén gyorsan öt ponttal válaszoltak a Tuckerék. Láthatóan uralta a mérkőzést a Szolnok, ennek ellenére néhány elhamarokodott támadás után Gasper Potocnik magához hívta egy gyors eligazításra játékosait (59-79). A vendégek szlovén mestere különösen amiatt bosszankodott, hogy az elrontott támadásokat követően nem volt elég gyors a visszarendeződés, amit rendre meg is büntetett a Szeged. Szerencsére a kisebb hullámvölgyet nem igazán tudták kihasználni a hazaiak (63-81). A mérkőzés végén már csak a különbség megtartására figyeltek a vendégek, akik teljesen megérdemelten győzték le a SZEDEÁK-ot. Az Olajbányász láthatóan stabilabban, szervezettebben kosárlabdázott, amit a mérkőzésre elutazó vendégszurkolók is örömmel nyugtáztak.