You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Rangadóval kezdi a bajnokságot az Olajbányász

Az Alba Fehérvár érkezik pénteken a Tiszaligetbe

Az Alba Fehérvár érkezik pénteken a Tiszaligetbe, s az elmúlt évad nagy csalódása után (csak az alsóházi rájátszásban voltak érdekeltek) érthetően szeretnének jól kezdeni. Mivel a találkozót az M4 élőben közvetíti, így nagy nyilvánosság előtt lehet tekintélyt szerezni, s ez alighanem motiválja az alapos vérfrissítésen átesett vendégeket. Távozott soraikból a kulcsember, Lóránt Péter, valamint a tehetséges fiatal válogatott, Filipovity. A légiósok sem maradtak, s meghatározó játékosként csak Csorvási Milán érkezett hozzájuk a Körmendből, illetve Markovics Luka Kaposvárról. Nem lesz könnyű dolga Jesus Ramirez vezetőedzőnek, hiszen teljesen új gárdát kell építenie, ráadásul még egy hasonló szezont aligha nézne el neki a vezetőség és a közönség.

Persze változásoknak Szolnokon sem voltunk híján, hiszen a tulajdonosváltás mellett a meghatározó emberek szinte mindegyike távozott az előző bajnokság negyedikjétől. Érkezett Juhos Levente, Tóth Norbert, valamint öt tehetséges légiós, belőlük, valamint Kovács Péterből, Rudner Gáborból, illetve a fiatalokból kell Dragan Alekszicsnek egy erős csapatot gyúrnia. A felkészülési mérkőzések során egy gyors játékra törekvő, harcos gárda születésének lehettek szemtanúi a szurkolók, igaz, Juhos Levente kéztörése a lehető legrosszabbkor jött. A válogatott magasember nem is lehet ott még egy-két hétig a pályán.

Bár akadtak nehézségek, s még a játékon is van mit pontosítani, Dragan Alekszics győzni szeretne a bajnoki rajton.

- Mindjárt rangadóval kezdünk, s mivel az Alba mindig veszélyes csapat, egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre – mondta az Olajofficialnak a szolnokiak vezetőedzője. – Nem csak az Alba miatt lesz rajtunk nagy nyomás, hanem azért is, mert ez lesz az igazi bemutatkozásunk, az első tétmeccsünk, s mindjárt a saját közönségünk előtt. Teljesen új a csapatunk, ám azt érzem, hogy az új emberekkel új energiák is érkeztek, amit a javunkra kell fordítanunk. Nagyon várjuk a pénteki mérkőzést, hiszen hazai pályán Szolnokon mindig hatalmas élmény játszani. Biztos vagyok benne, hogy a szolnoki közönség nagyon sokat fog segíteni nekünk, erre pedig szükségünk is lesz, hiszen nyerni akarunk a bajnoki nyitányon.

A mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.