You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

A Körmend látogat a Tiszaligetbe

Vérbeli rangadó lesz, nem csupán a jelen, hanem a múlt miatt is. A két csapat számos hatalmas meccset vívott már kupadöntőben, bajnoki fináléban, s most is hasonlóra készülnek. Az Olajbányász számára különösen fontos a találkozó, hiszen egyrészt saját otthonában aligha szeretne veszíteni, másrészt a dobogós álmokhoz nagyon kell ez a győzelem.

Ehhez elsősorban fegyelmezett, jó játékra lesz szükség, mivel a bajnokság egyik legjobban védekező együttese érkezik a Tiszaligetbe. Matthias Zollner csapata annak ellenére elsőszámú üldözője a bajnoki címvédő Falconak, hogy játékosállománya talán nem olyan erős, mint az előző évadban, amikor a legjobbjukat úgy hívták: Timothy Price. Ez nem jelenti persze azt, hogy a vendégek gyengébb játékerőt képviselnek, bár kétségtelen, mióta a szezont velük kezdő Keller Ákos Horvátországba szerződött, volt visszaesés a játékukban. Ennek ellenére egyedüliként legyőzték a Szombathelyt, ugyanakkor voltak olyan mérkőzéseik, például Oroszlányban, s legutóbb a Sopron ellen odahaza, amikor csak szoros végjáték után tudtak győzni.

Van miért visszavágniuk a szolnokiaknak, a bajnokság első körében a vasi kisvárosban súlyos, 89-60-as vereséget szenvedtek Jonesék. Azóta alaposan átformálódott a szolnoki csapat, a már említett Timothy Price mellett az irányító Darwin Davis és a center Cakarun sem lehetett ott annál a vereségnél. Körmenden egyébként szívesen emlékeznek az Olajbányász jelenlegi edzőjére, Gasper Potocnikra, illetve Tóth Norbertre, mindketten erősítették már klubjukat.

Most viszont valamennyien a szolnoki sikerért dolgoznak, amire azért annak ellenére van esély, hogy a második helyezett látogat a Tiszaligetbe. Potocnik keze alatt a Szolnok sokkal stabilabbá vált, öt győzelem mellett mindössze egy fehérvári egypontos vereség rontja csak a mérleget. Legutóbb szerdán Jászberényben egy tipikus kötelező győzelmet arattak Juhosék, nem a legszebb játékkal, de célratörően és legfőképpen sikeresen kosárlabdáztak. Akkor nem lehetett ott Davis, az irányító hiányát megérezték a piros-feketék. A gyorsan közönségkedvenccé váló játékmester várhatóan ott lehet a pályán, igaz, a kimaradó személyéről szokás szerint csak az utolsó pillanatokban dönt majd a szolnoki szakvezetés.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, s Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, valamint Frányó Péter lesznek a játékvezetők.