You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Olaj Cseppek

Olaj Cseppek 2019-2020 / 7. szám

Szolnoki Olajbányász - KTE-Duna Aszfalt, bajnoki mérkőzés

Kiváló bemutatkozások

Nagy várakozás előzte meg legutóbb az új játékosaink bemutatkozását hazai környezetben, a Tiszaligetben. Amit az irányító poszton Darwin JR Davis (11) produkált az minden elképzelést felülmúlt. Lendületes, ponterős játéka magával ragadta a csapat többi tagját, nagyszerű játékot produkált a csapatunk.

A center posztra érkező Marjan Cakarun pályára lepése is sikeresnek mondható, vele a palánk alatt jelentősen erősödtünk. A Pécs elleni mérkőzésen mutatott játék azt jelzi jó úton járunk, és a bajnoki küzdelmekben ott lehetünk a legjobbak között.

A mérkőzés után is érkezett egy újabb légiós, Timothy Terrell Price személyében. A 26 esztendős, 195 cm magas amerikai játékos a 2018/2019-es szezonban a körmendi csapat húzó embere volt 2-es és 3-as poszton, ahol 28 játékperc alatt 17,5 pontot és 3,6 gólpaszt átlagolt. Így pillanatnyilag hat légióssal rendelkezik csapatunk.

KTE-Duna Aszfalt

Mai ellenfeleink pillanatnyilag a tabella ötödik helyén állnak hét győzelemmel és öt vereséggel. Hazai környezetben egy ízben szenvedtek vereséget, csak a szombathelyi alakulat távozott tőlük győztesen. Idegenben kikaptak Pakson, Debrecenben, Kaposváron és legutóbb egy végig kiélezett küzdelemben, Oroszlányban. Egy jól összerakott gárda, amelyik bármikor, bárhol sikeres tud lenni. A csapat motorja a szolnoki szurkolók által is jól ismert, Wittmann Krisztián, aki Olajos színekben is maradandót alkotott, bajnokcsapatunk tagja volt 2016-ban. A csapat másik kulcsjátékosa, aki már szinte tősgyökeres kecskemétinek számít, Markó Derasimovic, aki harmincöt évesen átlagban 35 percet tölt a pályán, és húsz pont felett átlagol. Nagy küzdő a szomszédvár csapata, valószínű ma itt mindent elkövetnek a sikeres szereplésük érdekében.

Itt a szurkolók beszélnek:

Tasnádi Mihály

Az Olaj kosárlabdájával 1969-ben találkoztam először, amikor még Alföldi Olajbányászként vitézkedtek az NB II-ben, a Közgazdasági Technikum tornatermében - az volt a mérkőzések helyszíne. A későbbiek folyamán, amikor két fiam kosárlabdázott, szorosabb lett a kapcsolatom a sportággal, és a nyolcvanas évek végétől már rendszeresen jártam a mérkőzésekre. Volt rá példa, amikor még heves, elvakult szurkoló voltam, egy hazai vesztes mérkőzés után összetéptem a bérletem és beledobtam a Tiszába. Ez régen volt, mára már lehiggadtam.

Úgy látom, most már alakul a csapat, jót tett a vezetőedzőváltás, jól mutatkoztak be az új játékosok, sőt jött még egy újabb is, aki szintén kiváló játékosnak számít. A szakvezetés a bőség zavarával találkozhat. Ott vagyunk az élbolyban.

Ma itt, a Kecskemét ellen győzni kell. A jövő év elején pedig vissza kell vágni az Alba Fehérvárnak a Szolnokon elszenvedett vereségért
- vélekedik Mihály, a régi szimpatizáns, szurkoló.

Az én rovatom...

Minden jó, ha jó a vége. Mi, Olaj-szurkolók igazán nem panaszkodhatunk az év végére. Persze ehhez ma itt győzni kell, úgy lesz teljes a kép. Nagy változások történtek a csapat házatáján. Az igazsághoz tartozik, hogy vártuk és reméltük az intézkedéseket. Lépett a vezetés, és jó irányba tette, mert a csapat elindult a siker útján.

Úgy vélem, a paksi győzelem volt a fordulópont, mert valljuk be őszintén, csak kevesen gondoltunk arra, hogy győztesen tér haza csapatunk a Duna partjáról. Jöttek az új játékosok. Bevallom, olyan bemutatkozást, amit Darwin Davis (11) nyújtott, nem kevés idejű kosaras pályafutásom során még nem tapasztaltam, remélem, hogy a folytatás is hasonló lesz. A center poszton a horvát játékos is biztató teljesítményt nyújtott, és érkezett egy újabb légiós az amerikai Timothy Terrell Price személyében, aki kiváló spíler. Ismét ott vagyunk az élmezőnyben, és ott már bármi előfordulhat. Bizakodva várom a folytatást.

SIKEREKBEN ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!

acsay