You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Interjúk, nyilatkozatok

Kovács Péter: Jó csapatunk van, fontos lesz az Alba elleni mérkőzés

Az Olajbányász csapatkapitánya nemzetközi porondra vezetné a csapatát

Vojvoda Dávid távozásával a csapatkapitány is új, Kovács Péter örökölte meg a képzeletbeli szalagot.

– Szolnokon szinte teljesen átalakult a keret, megújult a csapat, ön lett a csapatkapitány. Azon kívül, hogy ha az ellenfél “önkosarat” szerez, akkor az ön neve mellé írják be a pontot, mekkora felelősséggel jár ez?

– Mint csapatkapitány, általában egy rutinosabb, tapasztaltabb játékost szoktak kiválasztani erre posztra, Szolnokon én vagyok az egyedüli aki itt maradt a fiatalokon kívül az elmúlt évek csapatából. Úgy gondolom, hogy egy kapitány feladata az, hogy összetartsa a társaságot és segítsen abban, hogy egy pozitív légkör alakuljon ki az öltözőben.

– Tavalyi szezonban a Magyar Kupa döntőjében megsérült, majd később a másik lába is eltörött. A felkészülési találkozókon már pályára lépett, mennyire végezhet 100%-os munkát?

– Már augusztus közepe óta teljes értékű munkát végzek, minden edzésen ott vagyok, mérkőzéseken is játszom, úgyhogy remélem hogy már magam mögött hagytam a sérüléseket.

– Milyen az új keret, hogyan épülnek be a fiatalok, az új igazolások?

– Nagy változások voltak a klubon belül, de szerintem sikerült a megfelelő embereket megtalálni. Jó játékosokat igazoltunk és ami nagyon fontos, hogy emberként is mindenki nagyon pozitív személyiség, motivált és sikerre éhes. Szolnokon fontos feladatnak tekintik a fiatalokat beépítését, ami látszott a felkészülési mérkőzések alatt is. Pallai Tamás és Rudner Gábor is sok lehetőséget kapott. Jó csapatunk lesz, jól alakul eddig a felkészülés és a fiatalok is élnek a feladatkörrel, amit nekik szán a szakmai stáb.

– A felkészülési mérkőzések alatt sok hiba kijöhet egy együttesnél. Mi az, amiben még javulnia kell a csapatnak?

– Egész szezon során folyamatosan fejlődik az együttes, nyilván még sok teendő van, még van hova fejlődnünk. Bő egy hónapja kezdtük el a munkát, ez azért kevés ahhoz, hogy teljes mértékben összeszokjon egy csapat. Védekezésben és támadásban is van mit fejlődni, de ezek már apróbb dolgok, amik meccsről meccsre javulni fognak.

– Rögtön egy rangadóval kezdik a szezont, az Alba Fehérvár ellen, hazai pályán...

– Ez egy nagyon fontos találkozó lesz a számunkra. Az első bajnoki meccsünk, ráadásul hazai közönség előtt, úgyhogy a csapatnak is kulcsfontosságú lesz morálisan és a szurkolóknak is meghatározó lesz, hogy milyen első mérkőzést játszunk.

– Mi lehet a cél az idei Szolnoknak?

– Céljaink között szerepel, hogy visszakerüljünk a nemzetközi kupaporondra, ehhez pedig nagyon fontos, hogy az összes hazai találkozónkat megnyerjük, a sorozatot pedig az Alba ellen kell elkezdeni.

Forrás: bball1.hu