You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

Biztos győzelemmel rajtoltak a fiatalok

Ahogyan azt előzetesen elvárta Szarvas Gábor vezetőedző, szoros, agresszív védekezéssel kezdett az Olajbányász U23-as csapata első B-csoportos mérkőzésén. A Pápa egyáltalán nem volt kellemes ellenfél, annak ellenére sem, hogy gyorsan meglépett a házigazda (10-3). Sonyák Bélák azonban kihasználtak minden figyelmetlenséget, s amikor már úgy tűnt, leszakíthatja a vendégeket a Szolnok, gyorsan belátható közelségbe kerültek ismét.

Hazai oldalon Pallai és Frank jelentett állandó veszélyt a vendégek gyűrűjére, s Rudnert sem volt érdemes üresen hagyni. Az első negyed végére 9 pontosra hízott az Olajbányász előnye (22-13), ami némileg talán el is altatta a fiatal szolnokiakat. A második játékrészben ugyanis visszaesett a támadójáték, egy pozitívumot azonban ki lehet emelni: továbbra is kevés pontot kaptak Szarvas Gábor tanítványai. A kiegyenlített játékrészt minimális különbséggel a pápaiak nyerték, így nyolcpontos szolnoki vezetést mutatott az eredményjelző a félidőben (36-28).

A fordulás után ismét Rudnerék voltak kezdeményezőbbek, és sikeres távoli dobásokkal gyorsan tíz pont fölé növelték a különbséget. Abban, hogy nem dőlt el ekkor a mérkőzés, nagy szerepe volt a lehető legjobb ütemben érkező pápai tripláknak, amivel nem engedték 15 pont fölé nőni a hazai előnyt. A negyed vége ezúttal a szolnokiaknak sikerült jobban, s Orbán Bendegúz hármasával 13 pontos vezetéssel várhatták az utolsó játékrészt (54-41).

Öt pápai ponttal indult a záró tízperc. így a lehető legjobbkor talált be kintről Csák Bence, mielőtt elhihették volna a vendégek, hogy visszajöhetnek a meccsbe (58-46). A fiatal szolnoki csapat már nem adott esélyt Kálmán László csapatának arra, hogy győzelmi esélyeket dédelgessenek, magabiztosan őrizték előnyüket. Pápai oldalon csak a szolnoki nevelésű Sonyák Bélát lehetett dicsérni játékáért, ami nem is csoda, a mezőny legeredményesebbjeként fejezte be az összecsapást. A Szolnoki Olajbányász fiataljai pedig megérdemelt sikerrel indították B-csoportos szereplésüket.

Szarvas Gábor: Az első félidőben fizikálisan domináltunk, s 28 ponton tartottuk a jó nevekből álló Pápát. A folytatásban sajnos a szerzett labdákat nem tudtuk gólra váltani, így nem nőhetett a különbség. A végjátékban, amikor igazán fontos volt, akkor jó volt a védekezésünk, és tudtunk könnyű kosarat dobni. Abban mindenképpen fejlődnünk kell, hogy a szerzett labdákból a lehető legtöbbet gyors kosárra tudjunk váltani, mert ebből lehet gondunk a későbbiekben. A legfontosabb, hogy nyerni tudtunk, s megszereztük az első sikert a Szolnoki Olajbányásznak ebben az évadban. A játékosaimnak köszönöm a hozzáállást, jól dolgoztak, s igyekeztek betartani a taktikai utasításokat.

Statisztika