You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

A Pápa ellen kezdenek B-csoportos fiataljaink

Az idei szezontól az NB1/B-csoportjában, a Zöld csoportban indít csapatot a Szolnoki Olajbányász. A plusz versenyeztetési lehetőséggel a fiatal játékosok élhetnek, edzőjük, Szarvas Gábor szerint a mezőny meghatározó csapata is lehet a Szolnok.

- Egyelőre nem tudjuk pontosan bemérni, mire is lehetünk képesek a Zöld csoportban – mondta az Olajofficialnak Szarvas Gábor. – Pontosan ezért az utolsó felkészülési meccsünkön a Piros csoportban, tehát a legjobbak között szereplő Miskolc ellen játszottunk. Az egylabdás vereség azt mutatta: van a srácokban potenciál, ha teljes keretünkkel tudunk játszani, akkor a csoportunk legjobbjai között leszünk.

A csapat kulcsembereire az A-csoportban is komoly feladat vár.

- Fontos leszögezni, hogy nem akarjuk túlterhelni a játékosokat, tehát akik nagyobb terhelést kapnak az A-csoportban, ők mondjuk a másnapi B-csoportos meccsen nem fognak kulcsszerepet kapni. Nem eredmény-orientáltak vagyunk, hanem a kiemelt tehetségeket szeretnénk kellő rutinhoz juttatni. Fontos, hogy érezzék meg, egy-egy hibának milyen súlyos következményei lehetnek, hiszen itt ezeket már jobban megbüntetik az ellenfelek, mint az NB2-ben, vagy az U20-as bajnokságban.

Azt viszont jó látni, hogy a nagycsapatnál is számításba vett fiatalokkal egészen komoly játékerőt képvisel a B-s gárda is.

- Egyértelműen a Pallai-Ruder-Taiwo-Frank tengelyre épül a csapat, velük látványosan és fizikálisan tudunk játszani. Holnapi ellenfelünk, a Pápa rendre a Falco és a Körmend utánpótlásból kiöregedő játékosokból áll. A nem is olyan régen még bajnoki döntőt játszó Kálmán László az edzőjük. De megmondom őszintén az utóbbi edzéseken egyáltalán nem a leendő ellenféllel foglalkoztunk, hanem a védekezésünket igyekeztünk rendbe tenni, mert azzal nem voltam elégedett a Miskolc ellen. Nagyobb agresszivitást várok a fiúktól, remélem, Pallai Tamás kisebb bokasérülése is rendben lesz, s pályára tud lépni.

A Pápa elleni mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik, a belépés a szurkolóknak díjtalan.